Patrick Day mot Charles Conwell

Bokseren Patrick Day er død 27 år gammel – fire dager etter å ha pådratt seg en hjerneskade i en kamp mot Charles Conwell. – Amerikaneren ble slått ut i 10. runde av sin super weltervektkamp i Chicago.

Arrangør Lou DiBella bekreftet at Day døde onsdag «omgitt av sin familie, nære venner og medlemmer av hans bokseteam».

«Han var en sønn, bror og god venn for mange,» heter det i en uttalelse.

Les: Casemiro gjorde sitt livs beste valg – tok fri fra kulda hos Real Madrid

«Pats vennlighet, positivitet og raushet i ånd gjorde et varig inntrykk hos alle han møtte.»

«Patrick Day trengte ikke å bokse,» fortsatte uttalelsen fra DiBella Entertainment. «Han kom fra en god familie, han var smart, utdannet, hadde gode verdier og hadde andre muligheter tilgjengelig for å tjene penger.

«Han valgte å bokse, og kjenne til de iboende risikoene som hver fighter står overfor når han eller hun går inn i en boksering. Boksing er det Pat elsket å gjøre. Det var hvordan han inspirerte mennesker, og det var noe som fikk ham til å føle seg i live.»

Fellow American Conwell, 21, skrev et emosjonelt brev til Day etter kampen.

«Jeg mente aldri at dette skulle skje med deg, alt jeg ønsket å gjøre var å vinne,» sa han.

«Hvis jeg kunne tatt det hele tilbake, ville jeg gjort det. Ingen fortjener at dette skulle skje med dem.»

Day vant 17 av sine 22 kamper, med fire nederlag og ett uavgjort.

I juli døde Russlands Maxim Dadashev og Argentinas Hugo Santillan begge etter skader som ble påført i kamp.

«Det blir veldig vanskelig å forklare bort eller rettferdiggjøre farene ved boksing i en tid som dette,» fortsatte uttalelsen.

«Dette er ikke en tid der edikter eller uttalelser er passende, eller svarene er lett tilgjengelige. Det er imidlertid en tid for en oppfordring til handling.

«Selv om vi ikke har svarene, vet vi absolutt mange av spørsmålene, har midler til å svare på dem, og har muligheten til å svare ansvarlig og deretter og gjøre boksing tryggere for alle som deltar.

«Dette er en måte vi kan hedre arven etter Pat Day. Mange mennesker lever mye lenger enn Patricks 27 år, og lurer på om de gjorde en forskjell eller påvirket deres verden positivt. Dette var ikke tilfelle for Patrick Day da han forlot oss.»

‘En modig, snill og fantastisk venn’ – bokserverden reagerer
Bokseanviseren Michael Buffer var blant de første som hyller Day, og beskrev ham som en «fantastisk ung mann», før han la til «alle i boksesamfunnet er knust».

WBC-president Mauricio Sulaiman sa at boksing hadde mistet en «modig, snill og fantastisk venn».