Piteå summer games
Det er mange ledere av barnefotball som tror de leder A laget for Barcelona eller akkurat har fått managerjobben i Manchester United. – De av oss som har barn som spiller fotball har helt sikkert opplevd det som en far har skrevet i et avis innlegg. 
Fotballforbundet reagerer kraftig, men det spørs om det hjelper. – Er du først ekskluderende som leder av et lag, er det ingenting som kan endre på det.
All lærdom viser at hvis ikke laget er inkluderende og trygt for de som er med, forsvinner de en etter en. – Det er ikke som mange fotballledere med manglende kunnskap tror at det er de dårligste som slutter,
I Troms kaller nå fotballkretsen inn alle klubbene inn til møte etter at en 12-åring ikke skal ha fått spille kamper på en stor fotballcup i Sverige.
Det er foreldrene til barnet som har skrevet et opprørt avisinnlegg i avisa Nordlys etter at barnet reiste gråtende hjem fra cupen.
«En hikstende unge»
«Når jeg etter endt kamp står og holder en hikstende unge med bort i mot null minutters spilletid i det som en snau time tidligere var en ivrig og kampklar kropp, blir jeg forbanna,»skriver forelderen i innlegget.
Der beskrives det at barnet lenge hadde gledet seg til å reise på cup i Piteå i Sverige og forelderen stiller spørsmål om breddefotball ikke handler om å ha med flest mulig lengst mulig.
Innlegget er delt over 8000 ganger på Facebook.
Tar grep
Nå tar fotballkretsen grep, ifølge avisa Nordlys. Til høsten kaller kretsen inn alle klubbene som skal til Piteå Summer Games til møter med mål om å forebygge lignende hendelser.
– Vi må sørge for at alle barn reiser hjem fra turneringer glad og lykkelige. Vi tror det hjelper mest med påvirkning her, sier daglig leder i Troms Fotballkrets, Jo Are Vik, til P4-nyhetene.
– Må spille minst en omgang
– Det er ikke greit og det er helt riktig av denne forelderen å reagere slik, sier direktør for utviklings-og aktivitetsavdelingen i Norges fotballforbund, Alf Hansen, til P4-nyhetene.
Hansen berømmer fotballkretsen for de grepene de tar.
– Jeg tror det er riktig vei å gå. Vi er tydelige på det at når en er på turnering så bør alle få spille minimum en omgang, sier Hansen.
Vi i sporten vil komme med en oppfordring til de som driver med fotball for barn, opp til 15/16 år. Sørg for å være inkluderende, lær av nasjoner som Island som med en befolkning på under 300 000 utvikler flere og bedre spillere enn oss og får faktisk delta i internasjonale turneringer.