Pål Alexander Kirkevold

Hobro skal på merkelig vis være glade for at deres storscorer var skadet på slutten av sist sesong, det la kjepper i hjulene for en overgang til en større liga enn den danske. – Klubben har godt nytte av Pål Alexander Kirkevold, de «overlever» i Superligaen som liten klubb, de har økt oppslutning på tribunen og større sponsor inntekter.

Denne sesongen har det gått litt tregere for «Mål Pål», men nå synes han å være inne i en steam.

Les: Seriemestre for åttende gang med Notre-Dame på ryggen

Pål Alexander Kirkevold fortsetter sin fine målform i sluttspillet i dansk fotball. 2. påskedag scoret han igjen da Hobro slo Vendsyssel 3-2.

Også den store midtstopperen fra Bergen Yaw-Ihle Amankwah spilte hele kampen for Hobro, mens den 21 år gamle spissen Julian Kristoffersen som kom til Hobro fra Djurgården i fjor fikk drøyt ti minutter som innbytter.

Les: Sportsdirektøren snakker om fremtiden til Dybala

Vertene så ut til å få en komfortabel innspurt i kampen etter at Kirkevold økte til 3-0-ledelse i det 54. minuttet med et flott utført frispark. Men gjestene hadde litt å komme med. Scoringer av Dylan McGowan etter 69 minutter og Benjamin Källmann fire minutter senere skapte spenning i bunnoppgjøret.

Hobro holdt unna, og dermed ble «Mål-Pål» matchvinner i den potensielt svært viktige seieren. I første omgang scoret Edgar Babayan og Vito Hammershøj-Mistrati for vertene.

Både Hobro og Vendsyssel får en kamp helt inn for å unngå nedrykk fra den danske superligaen. Det er allerede klart at de havner i nedrykksomspill mot Vejle og enten Horsens eller Sønderjyske.

Kirkevold scoret kun to ganger på 13 kamper i seriespillet, men i sluttspillet har han kviknet til med fire fulltreffere på fem kamper.