Pål Alexander Kirkevold har funnet frem målformen igjen

Pål Alexander Kirkevold
Top Article ad

Hobro skal på merkelig vis være glade for at deres storscorer var skadet på slutten av sist sesong, det la kjepper i hjulene for en overgang til en større liga enn den danske. – Klubben har godt nytte av Pål Alexander Kirkevold, de «overlever» i Superligaen som liten klubb, de har økt oppslutning på tribunen og større sponsor inntekter.

Denne sesongen har det gått litt tregere for «Mål Pål», men nå synes han å være inne i en steam.

Les: Seriemestre for åttende gang med Notre-Dame på ryggen

Pål Alexander Kirkevold fortsetter sin fine målform i sluttspillet i dansk fotball. 2. påskedag scoret han igjen da Hobro slo Vendsyssel 3-2.

Også den store midtstopperen fra Bergen Yaw-Ihle Amankwah spilte hele kampen for Hobro, mens den 21 år gamle spissen Julian Kristoffersen som kom til Hobro fra Djurgården i fjor fikk drøyt ti minutter som innbytter.

Les: Sportsdirektøren snakker om fremtiden til Dybala

Vertene så ut til å få en komfortabel innspurt i kampen etter at Kirkevold økte til 3-0-ledelse i det 54. minuttet med et flott utført frispark. Men gjestene hadde litt å komme med. Scoringer av Dylan McGowan etter 69 minutter og Benjamin Källmann fire minutter senere skapte spenning i bunnoppgjøret.

Hobro holdt unna, og dermed ble «Mål-Pål» matchvinner i den potensielt svært viktige seieren. I første omgang scoret Edgar Babayan og Vito Hammershøj-Mistrati for vertene.

Både Hobro og Vendsyssel får en kamp helt inn for å unngå nedrykk fra den danske superligaen. Det er allerede klart at de havner i nedrykksomspill mot Vejle og enten Horsens eller Sønderjyske.

Kirkevold scoret kun to ganger på 13 kamper i seriespillet, men i sluttspillet har han kviknet til med fire fulltreffere på fem kamper.