Overtidsscoring på Hamar i kampen mellom HamKam – Ranheim

81
HamKam - Ranheim endte i tre poeng til Trondheimsklubben. Foto: Twitter

(Ham-Kam – Ranheim 3-4) Marcus Pedersen så ut til å ha berget årets første poeng for hjemmelaget, men Sivert Sollis ville det annerledes etter et volleyskudd på overtid ga Ranheim 4-3-seier.

Oppgjøret på Briskeby ble av det målrike slaget, etter at både Solli Rønning og Erik Tønne begge med en fortid i Hamar-klubben, scoret de to første målene i oppgjøret, mens Øyvind Alseth sto for reduseringen, noe som så ut til å bli vinnermålet.

Men så kom innbytter Marcus Pedersen og sørget for spenning i kampen, da han etter å få få minutter på banen redusert til 2-3, og i det 89. minutt jublet de 200 hjemmetilhengerne da den tidligere Strømsgodset-spillerens frispark traff ryggen til Ranheims Sondre Sørløkk som sto i muren og utmanøvrerte keeperen og det sto 3-3 på Briskeby.

Da øynet hjemmelaget sine aller første poeng av årets OBOS-ligaen, hvor dem så ut til å skulle klare seg mot laget som ligger på andreplassen. Det viste seg at det ikke skulle bli poeng på hjemmelaget, når Sørløkk på ett innlegg, traff Solli inne i boksen og header ballen kontant i mål.

Rotete kamp

Etter snaut halvspilt første omgang rotet HamKam det til for seg selv. Keeper Lars Jendal kastet ut til Ruben Alegre, som uten å orientere seg som baller i midten mot uoppmerksomhet og uforberedt Jo Nymo Matland. Ivar Sollie Rønning oppfattet situasjonen, snappet baller og scoret. Gjestene dominerte, menn HamKam utlignet.

I det 39. minutt stormet Tobias Hammer Svendsen inn i feltet og gikk over ende i duell med Martin Lundal. Det var litt kontakt, og dommer Magnus Koløy mente det var nok til det kvalifiserte til straffespark. Matland revansjerte seg for feil ved 0-1 da han knallet inn 1-1 midt i mål mens Magnus Lenes sprellet i hjørnet. Tønne sendte Ranheim i ledelse igjen før pause etter fint veggspill med Magnus Blakstad. Utsideskuddet fra 16-meterstreken gikk inn via hånden til Jendal.

Gjestene fortsatte å styre kampen i 2. omgang, og Rønning misbrukte en kjempesjanse etter et smart overhopp av Tønne. I det 64. minutt regnet de fleste med at kampen var punktert da Blakstad spilte skrått ut til Alseth, som fikk masse rom på hjørnet av 16-meteren og skjøt inn 3-1-målet.

To minutter senere viste Pedersen styrke da han scoret ved nærmeste stolpe på innlegg fra Kristian Onsrud. Frisparket i nest siste minutt så ut til å være ett poeng verd, men Ranheim ville ikke gi seg og avgjorde nesten to minutter på overtid.


– Det er blytungt, sa Pedersen til Eurosport om kampen.

– HamKam begynte å gå tilbake, og da ble det rom for oss, sa innbytter Solli til Eurosport om den nye avgjørelsen falt.

– Det er helt utrolig. Vi har tatt poeng på overtid i fire av fem kamper, og vi er fryktelig svake i forsvarsspillet, sa HamKam-trener Espen Olsen.