Fotballhistorien om Lionel Messi har alltid handlet om en spiller som har vært dedikert for en klubb. For den lille argentineren har fotball alltid vært ensbetydende med Barcelona. Slik så det også ut til at det skulle fortsette å være, men etter noen dramatiske dager i august, befant plutselig Messi seg i Paris som spiller for det franske hovedstadslaget Paris Saint-Germain.

‘Se Messi sin hjemmedebut direkte på UnibetTV’

Lang og trofast karriere for Barcelona

Unge Messi kom til Barcelona fra Argentina som 13-åring. Deretter gikk han gradene i klubben frem til han debuterte på førstelaget i La Liga som 17-åring i oktober 2004. Resten er historie som man sier, men for en historie. Det er en fotballkarriere fylt med innsats og engasjement for samme klubb. Hos en spiller som virkelig har hevet nivået for hva som er mulig å få til på fotballbanen.

Siden debuten for førstelaget i 2004 har Messi spilt total 778 kamper i alle turneringer for Barcelona. På disse har han sendt 672 baller mellom stengene. I La liga er det blitt 474 mål på 520 ligakamper. Den lille argentineren har brorparten av rekordene på individuelt nivå i spansk fotball.

En målmaskin av en annen verden

474 ligamål på 17 sesonger gir et snitt på 28 mål per sesong. Et imponerende snitt som mange toppscorere ikke klarer selv i sine beste sesonger, og som ville vært nok til å være toppscorer i svært mange ligaer hver eneste sesong. Enda mer imponerende blir dette når man går bak tallene og ser at Messi ikke scoret mer enn 31 mål på de fire første sesongene for Barca.

Han ble toppscorer i La Liga 8 sesonger. Første gang i sesongen 2009-2010, deretter i sesongene 2011-2012 og 2012-2013. Ikke minst klarte han det fem år på rad ved å bli toppscorer de fem siste sesongene. Hadde det ikke vært for spillere som Luis Suarez og ikke minst Cristiano Ronaldo, hadde han mest sannsynlig vært La Ligas toppscorer de 12 siste årene.

I sesongen 2011-2012 scoret han imponerende 50 ligamål. Sesongen etter ble det 46. 2014-2015-sesongen bød på 43 mål. Snittet for sesongen 2012-2013 er på imponerende 1,44 mål per seriekamp. Med 50 scoringer sesongen før, lå det på 1,37 mål per kamp.

Stor suksess for Barca

I løpet av de sytten sesongene i Barcelona har Messi vært med på å vinne mye med laget, og han har også blitt tildelt mange personlige anerkjennelser.  Blant annet har han vunnet Ballon d’Or 6 ganger. I 2008 ble han olympisk mester med Argentina, men det er selvsagt med klubblaget at det meste av sølvtøy har kommet. I La Liga er det blitt 10 seriemesterskap. Den spanske cupen Copa del Rey er vunnet 7 ganger, og den spanske supercupen 8 ganger. UEFAs supercup har han vunnet tre ganger, det samme gjelder VM for klubblag. Ikke minst har Messi vunnet Champions League fire ganger med Barca.

Overgangssagaen om Messi startet sommeren 2020

Sommeren 2020 i den såkalte Silly Season ble det spekulert mye i om Messi var på tur bort fra Barcelona. Det startet med at Messi selv sa at han ønsket seg bort fordi han var misfornøyd med innsatsen til den sportslige ledelsen i Barca. Kanskje lå det litt politikk i dette, men spekulasjonene gikk vilt rundt en utkjøpsklausul og på det juridiske om denne eventuelt var gjeldende. Messi var på tur til mange klubber i dette overgangsvinduet, men som så ofte var det ingenting i spekulasjonene. Argentineren valgte å ta det siste året av kontrakten hos klubben i sitt hjerte.

Dermed var den ballen lagt død for den kommende sesongen, og alle spekulasjoner om en overgang for Messi sommeren 2021 så virkelig ut til å være lagt døde da han inngikk en ny langtidskontrakt med den katalanske klubben. Så ivrig var Messi på å avslutte karrieren i Barca at han halverte lønnen i den nye kontrakten. Dermed var overgangssagaen om Messi over en gang for alle, så det ut til.

Så snudde plutselig alt siden La Liga ikke kunne godkjenne betingelsene rundt det økonomiske i Messis nye kontrakt i forhold til ligaens regelverk. Dermed var det en gråtkvalt Messi som holdt pressekonferanse og fortalte at hans tid i Barca var over. Etter noen dramatiske dager i august endte det med at han ble presentert som ny spiller for Paris Saint-German i franske Ligue 1.

Hva kan Messi bidra med for PSG?

Det franske hovedstadslaget har virkelig vært vinneren på overgangsmarkedet denne sommeren, og med Messi på plass er forhåpningene skyhøye hos PSG-fansen. Det er jo ikke hvem som helst som skal bidra på laget den kommende sesongen. Med Messi får de toppscoreren i La Liga de fem siste sesongene. En 5-årsperiode med et snitt på 0,94 mål per kamp.

PSG får nå en spiller som gjennom 17 sesonger har klart å levere 0,91 mål per kamp. Med 34-åringen på plass kan de endelig ha sikret seg spilleren som bidrar til at det franske laget sikrer seg tittelen i Champions League. I tillegg vil han sammen med Gini Wijnaldum sørge for at spillere som Angel Di Maria, Neymar og Kylian Mbappé neppe scorer færre mål heller.

‘Med Betstream hos Unibet kan du spille på kampen mens du ser kampen live.’

Odds og betstream

Messi debuterte med 24 minutter for PSG i bortekampen mot Stade Reims den 29. august. Interessen var stor da, men den blir neppe mindre foran massevis av hjemmefans i Paris lørdag den 11. september. Om en døgnvill Messi får spille etter landskamper for Argentina gjenstår å se, men om ikke eventuelle karanteregler hindrer det så er vel sjansene store.

Stor er også interessen for å spille odds på PSG, og denne sesongen blir den neppe noe mindre. Hverken når det kommer til enkeltkamper hvor det kan plasseres hundrevis av oddsspill på hver kamp, inkludert noen på Messi selv, eller når det gjelder vinnerspill som fransk ligamester, toppscorer i Ligue 1 samt på PSG i Champions League. Messis overgang til PSG vil uten tvil sørge for ekstra mye oddsspill på PSG denne sesongen.

Noe som også er fint når du skal spille odds på PSG eller andre, er at du ikke behøver å forlate streamen for å plassere et oddsspill. Med betstream hos Unibet kan du spille på kampen uten å gå ut av kampen.