Ørjan Nyland skadet på Aston Villa trening

Ørjan Nyland

Det har vært en varierende sesong for den tidligere Hødd, Molde og Ingolstadt -keeperen Ørjan Nyland i Aston Villa denne høsten. -Pilene har i det siste pekt oppover og på Boxing Day 2.juledag holdt han nullen og reddet straffespark i oppgjøret mot Swansea.

Det bidro til at Aston Villa vant bortekampen 1-0 og Ørjan Nyland kom for første gang på rundes lag hos det anerkjente nettstedet WhoScored.com. – Ørjan skal ha stått i mål 22 av 24 kamper så langt denne sesongen.

Les:Sportsdirektør i gamleklubben: Hva skal vi med Mourinho?

Etter kampen var manager Dean Smith veldig fornøyd med hans prestasjoner og sa følgende om Ørjan:

«Jeg er veldig fornøyd med Ørjan, som person og som målvakt».

«Ørjan selv har reagert slik jeg ønsket ham da jeg signere en keeper til. Han har skjorten og ønsker å beholde den. »

Sesongen kan være over

Oppturen skal ha stoppet brått da akillesen til Nyland skal ha røket på trening. Det vil isåfall trolig bety en langtidsskade på Nyland. Han er andrekeeper på det norske landslaget.Den kroatiske landslagskeeperen Lovre Kalinic ble nylig hentet til Aston Villa for å skaffe større konkurranse om keeperplassen. Lokalavisen Birmingham Mail melder også om skaden.

Hvor lang tid det tar kommer av på «Hvor mye akillesen har røket» etter en operasjon tar det 6 til 8 uker før man kan gå på beinet og så kommer en periode med opptrening. – Det skal en god del flaks til for at Ørjan Nyland skal være tilbake på banen for fullt før etter sesongslutt.

Aston Villa ligger på niendeplass i Championship etter halvgått løp. Øverst Leeds som ikke gjør annet enn å vinne om dagen.