Det ble en kamp med scoringer for hjemmelaget FK Haugesund. Foto: FKH.no

Dette var høydepunktene fra kampene i Eliteserien i kveld i runde 21 av året Eliteserien.

Slik gikk det i helgens serierunde 21 av årets Eliteserien

Lørdag

Mjøndalen – Brann 2-0 (2-0)

• * Mjøndalen vant for første gang  på sju kamper. Sist de vant var også mot dagens motstander Brann, i Bergen. Kampen er forsåvidt en jevn batalje der Brann har mye ball, mens Mjøndalen er veldig direkte. Det er ikke fryktelig mange sjanser, men Mjøndalen vinner oppgjøret.

LES: Brann gikk på nok en smell på bortebane

Molde – Bodø/Glimt 4-2 (2-1)

* Toppkampen i runden fantes sted oppe i Molde. Mellom Molde FK og FK Bodø/Glimt.

* Det tok tid før kampen tok fyr, men når den først gjorde det, smalt det virkelig. Tounekti satte inn 0-1, før Wolff Eikrem utlignet til 1-1 like etterpå. Rett før pause var også Ohi frempå og satte inn 2-1 med en kald avslutning. I andre omgang startet Molde klart best, og en kjempetabbe fra Haikin resulterte i 3-1 signert Eirik Hestad. Molde fortsatte å kjøre på, og Wolff Eikrem bredsidet inn 4-1 kun minutter senere. Glimt kom mer med i kampen etter den fjerde scoringen, og Leikvoll Moberg reduserte til 4-2.

Søndag:

Kristiansund – Rosenborg 0-0:

* Kristiansund frustrerte et sølvjagende Rosenborg-lag som maktet å skape svært få sjanser på bortebane. Mange mente Kristiansund ble snytt for et straffespark.

LES: Nitrist forestilling mellom Kristiansund – Rosenborg

* Det ene poenget betyr at RBK måtte se seg passert av tabelltoer Molde denne serierunden. Ett poeng skiller lagene. Kristiansund klatret på sin side til fjerdeplass, fire poeng bak RBK.

Haugesund – Sarpsborg 08 2-0 (1-0):

* Haugesunds Kristoffer Velde spilte hovedrollen på eget gress søndag. Først slo vingen innlegget Sarpsborg-forsvarer Gaute Vetti satte i eget mål til 1-0. Deretter satte han selv inn 2-0 tidlig i annen omgang.

* Med seieren tok Haugesund et viktig skritt bort fra bunnstriden i Eliteserien. Fire poeng skiller nå ned til Start på kvalifiseringsplassen. Sarpsborg ligger på plassen foran Haugesund.

Stabæk – Aalesund 4-0 (1-0):

* Stabæk gjorde i lange perioder Aalesund-spillerne til statister. Det ble med Emil Bohinens frisparkperle før pause, men det kunne vært flere mål. Det ble det i annen omgang. Da scoret Oliver Edvardsen, Mats Solheim og Gustav Valsvik hver sin gang – Solheim etter en stygg keepertabbe av Andreas Lie.

* De tre poengene betyr at Stabæk klatret til åttendeplass på tabellen. Avstanden til bunnstriden ser i øyeblikket betryggende ut. Tabelljumbo Aalesund virker på sin side å være fortapt.

Strømsgodset – Start 1-1 (0-1):

* Christian Bolanos sendte Start i ledelsen på straffespark rett før pause, og gjestene kunne ledet mer dersom ikke Godset-keeper Viljar Myhre hadde levert et par klasseredninger.

* I annen omgang reddet Moses Mawa ett poeng for Strømsgodset til tross for at drammensklubben ble redusert til ti mann da Jack Ipalibo fikk sitt andre gule kort for å ha felt Mohamed El Makrini.

* Start ligger på kvalifiseringsplassen og har Mjøndalen kun to poeng bak seg. Strømsgodset har fem poeng mer enn søndagens motstander, men kan ikke puste lettet ut i bunnstriden.

Sandefjord – Vålerenga 0-3 (0-1)

* Vidar Örn Kjartansson med to mål, men burde hatt hat trick da han bommet på et straffespark. Aron Dønnum scoret det siste.

– Vi vil kjempe om sølvet, sier trener Dag-Eilev Fagermo.

* Hadde kontroll fra start til slutt her og kun en god Jacob Storevik hindrer flere scoringer. Fremover hadde Sandefjord null og niks å by på. Sandefjord faller med det til 13.plass, mens Vålerenga holder fjerdeplassen nå kun et poeng bak Rosenborg.