Nu, mine venner. (foto: united, twitter)

Den engelske landslagssjefen Gareth Southgate er svært støttende overfor den ferske Manchester United-spilleren, men innrømmet for noen få dager siden at han ikke fortjener en plass i England-troppen basert på nåværende form.

Jadon Sancho har ennå ikke scoret, hatt målgivende pasninger eller produserte et eneste skudd på mål for Manchester United siden han kom til Old Trafford for 73 millioner pund fra Borussia Dortmund i sommer.

Les: Premier League tok United, Liverpool, Chelsea og de andre på senga

Gareth Southgate har påtatt seg ansvaret og antyder at Jadon Sancho vil starte Englands kommende VM -kvalifiseringskamp mot Andorra. – En kamp de vinner, selv med spillere som ikke er i form.

«Vi trenger spillere som er gode i en-mot-en-situasjoner og som er i stand til å ta motstanderne ut av kampen. Vi trenger også spillere som kan komme mellom linjene og manipulere ting,» forklarte Southgate.

«Jadon har alle disse egenskapene. En del av utfordringen for ham er å tilpasse seg en massiv endring – i stil, liga, forventninger.»

Southgate tok også tid til å diskutere Sanchos nylige klubbform, og uttalte at det vil ta bredspilleren litt tid å tilpasse seg «intensiteten» i Premier League:

«I ligaen er intensiteten i hver kamp så forskjellig. I Dortmund er de en stor klubb og de har mange kamper de vinner komfortabelt,» forklarte han. «Men tidlig har han hatt kamper mot lag som Wolves i den nederste tredjedelen den gangen, men intensiteten deres vil ha overrasket ham.»

England går inn i kampen lørdag kveld og sitter komfortabelt på toppen av kvalifiseringsgruppen for fotball i VM – og har samlet imponerende 16 poeng fra de seks første kampene. Andorra som er et av de minste landene i verden med bare 77 000 befinner seg naturlig nok i motsatt ende av tabellen. Bare San Marino er dårligere.