Ønsker ikke å ta noen sjanser, henter inn en keeper til

(c) Bilde: KIL: Arnold Origi

Du trenger ikke lang fotballfaglig utdannelse for å skjønne at det kan være lurt å ha et par tre keepere å spille på i tilfelle noe skulle skje. For et par uker siden møtte Kongsvinger Levanger på bortebane og da måtte keeper Aleksey Gorodovoy måtte forlate banen.

– Når situasjonen har blitt som den har blitt med Aleksey, så ønsker vi ikke å ta noen sjanser. Vi må ha to keepere, forteller KIL-sjef Espen Nystuen.

Les: Klubb på gang for keeperveteran som trente med Crystal Palace

– Det er uvisst hvor omfattende lyskeskaden er, og foreløpig er det usikkert og vanskelig å si noe om hvor lenge Aleksey er ute, legger han til.

Dermed har klubbet kommet til enighet om en avtale med Arnold Origi. 34-åringen har lang fartstid i norsk fotball med spill for Moss, Fredrikstad, Ull/Kisa, Lillestrøm og Sandnes Ulf. Keeperen har også en haug med landskamper for Kenya og nesten spilt for Crystal Palace.

– Origi er en veldig, veldig god keeper. Jeg kjenner han godt fra tiden i Lillestrøm og han har lang fartstid i norsk fotball. Vi vet godt hva vi får og vi er veldig fornøyde med å få denne løsningen på plass.

KIL og Origi er enige om en avtale som i førsteomgang strekker seg ut inneværende sesong.