Fortsatt skeptisk? (foto: barcelona, twitter)

Litt tung overskrift, men mye informasjon skulle pakkes inn. Det handler selvfølgelig om Pierre-Emerick Aubameyangs entre på Camp Nou.

Overgangshistorien til spilleren som sørget for å bli ekskludert fra troppen Arsenal har vært mildt sagt kronglete. Den 32 år gamle Gabon-spissen signerte en kontrakt sent mandag kveld, selv om den først ble offentlig annonsert i dag. Forhandlingen mellom Arsenal og Barcelona endte på overtid med at Aubameyang gikk gratis.

Aubameyangs avtale varer til 30. juni 2025 og inkluderer en opsjon på at begge parter kan bli enige om å avslutte den i juni 2023. Han har også fått en utkjøpsklausul på 100 millioner euro, som må sies å være relativt høyt for en spiller som akkurat ble hentet gratis.

LES: Jesse Lingard ble lurt

Den tidligere Arsenal-kapteinen vil gå betydelig ned i lønn resten av sesongen. Han vil kun få utbetalt en fjerdedel lønna han hadde i England frem til sommeren. Den var på solide 350.000 pund i uka. I Barcelona vil han ligge på ca. 80.000 pund i uka, i følge Mirror.

(foto: barcelona, twitter)

Da er alt lyckliga gatan hos Xavi?

Både ja og nei. Før nyttår fortalte Xavi litt forferdet at han ikke visste hvor dårlig stilt Barcelona-troppen egentlig var.

-Vi har forbedret oss på noen området, men resultatene følger ikke ennå. Det er en manglende forståelse for fotballen vi ønsker å spille. Det er spillere som ikke forstår positional play, og som Barca (spillere) er dette overraskende, sa Xavi på en presskonferanse i desember.

Nå kommer forsterkningen Aubameyang, som heller ikke en en spiller som behersker The Barca Way.

I 2020 da Aubameyang og Mané var linket til Barcelona, fikk daværende Al-Sadd trener Xavi spørsmålet om de to spillerne egnet seg for Barcelona.

-Aubameyang og Mané kan «drepe deg» i det åpne rom, men Barcelona har bruk for spillere som vet hvordan de beveger seg i de små rommene. Samuel Eto’ o var perfekt, Luis Suarez det samme, sa Xavi dengang ifølge spanske AS.

Les: Bekreftet: Beckham henter inn høyreback med 109 Premier League-kamper

Eto’o er pensjonert og Suarez ble skviset ut av Camp Nou før forrige sesong. På onsdag skulle en smilende Xavi ønske Aubameyang velkommen til Camp Nou. Vi velger optimisme, og håper for Barcelonas skyld at Xavi tok grundig feil av den tidligere Arsenal-spilleren.