Mason Greenwood stor stjerne hos Getafe-supporterne. (foto: Getafe)

Det kan virke som om Sir Jim Ratcliffe som akkurat har kjøpt 27,6 % av Manchester United ønsker å finne en måte å bringe Mason Greenwood hjem igjen. – Den 22 år gamle høyrevingen som har vært et fremtidshåp for Manchester United fans er nå på utlån i La Liga. Der gjør han det så bra at han har havnet på radaren til blant andre Barcelona.

Sir Jim Ratcliffe har sagt at Manchester United vil foreta en ny vurdering av fremtiden til Mason Greenwood, i det minste åpne døren for muligheten for at han spiller for klubben igjen. 22 åringen, som ble siktet for overfall, forsøk på voldtekt og tvangskontroll i månedene etter arrestasjonen i 2022, ble antatt å ha spilt sin siste kamp for United da han ble lånt ut til Getafe mot slutten av forrige sommers overgangsvindu.

Les: Vil selge Brentford

Manchester United gjorde sin egne interne utredning etter at Crown Prosecution Service (CPS) henla saken på grunn av tilbaketrekning av nøkkelvitner og nye bevis som kom frem.

Ratcliffe har ikke gitt en indikasjon på at Greenwood, som forblir under kontrakt til 2025 med opsjon til 2026, definitivt vil ta på seg en United-trøye igjen. Men hans kommentarer bekrefter at situasjonen i det minste vil bli sett på nytt og en permanent avgjørelse deretter tatt.

«Vi vil ta en avgjørelse og vi vil rettferdiggjøre den,» sa Ratcliffe til forsamlede journalister i sine første eksterne mediekommunnikasjon hans kjøp ble offisielt.

«Han er en Manchester United-fotballspiller, så vi har ansvaret for fotballen. Så svaret er ja, vi må ta avgjørelser. Det er helt klart vi må ta en avgjørelse. Det er ingen beslutning som er tatt.

Les: Enda en prins vil kjøpe en europeisk fotballklubb

«Han er åpenbart på lån, men han er ikke den eneste. Vi har en eller to fotballspillere som vi må forholde oss til, og vi må ta en avgjørelse, så vi vil gjøre det.

«Prosessen vil være: forstå fakta, ikke hypen, og deretter prøve å komme til en rettferdig avgjørelse på grunnlag av verdier som i utgangspunktet er om han er en god fyr eller ikke, og svar om han kan spille oppriktig for Manchester United godt og ville vi være komfortabel med det og ville fansen være komfortabel med det.»