(c) Bilde: Mjøndalen Fotball: Olivier Occean

Olivier Occean pusher 40 og har vært lengre i norsk toppfotball enn de aller fleste. Han har denne høsten vært en viktig del av Mjøndalen sin «overlevelse» i sin første sesong i Eliteserien på lenge. – Men 38 år er en høy alder og nå sier klubben stopp. 

Man må huske de fleste trodde det var over da han for et par år siden spilte for Uredd i tredjedivisjon, men så var det klart med en runde til i Eliteserien.

Les: Diego Costa må ut i januar – Atletico trenger plass til å lønne en av verdens beste angrepsspillere

Det er en meget takknemlig sportssjef Kenneth Karsen som nå tar farvel: «Vi var ute etter Oliver i flere år, men fikk ikke til noe avtale. I fjor var han endelig klar og vi ble enige om en avtale fra sommeren. Etter det har han stort sett spilt fast hos oss og vært god. Vi takker Occean for en herlig tid i klubben. Occean begynner å trekke på årene og vi synes det er naturlig å gi de andre spillerne i troppen muligheten på spissplass fremover. Det er imponerende av en spiller i hans alder å prestere så godt, vi ønsker alt det beste for fremtiden»

I årets Eliteserie ble det seks mål, hvorav to kom borte mot gamleklubben Lillestrøm. Olivier Occean har i tillegg til Lillestrøm, spilt for Odd og en rekke klubber i Tyskland. (Kickers Offenbach, SpVgg Greuther Fürth, Eintracht Frankfurt og 1. FC Kaiserslautern)

Vi tror ikke helt at Olivier Occean har tenkt å gå seg, en rekke OBOS-ligaklubber vil ha god glede av spissen hvis de tenker på opprykk til Eliteserien og sikkert en del klubber som spiller på der også.

Les på Helsesjefen: Kraftig oppblomstring av dødsfall på grunn av meslinger