The Champion? (foto: united, twitter)

Erling Braut Haaland er i ferd med å sikre seriegull for Manchester United sine erkerivaler Manchester City. – Han har allerede slått rekorden for antall mål i en Premier League-sesong og regnes nå som en av verdens mest verdifulle spillere.

The Athletic var tilstede på Mercur Hotel hvor den 50 år gamle manageren holdt et foredrag i går. Han avslørte at Manchester United-legende Ole Gunnar Solskjær så hvilket enormt talent Erling Braut Haaland var tidlig.

Jeg ringte United rundt seks måneder før jeg tok over. Jeg fortalte dem at jeg hadde en talentfull spiss, som vi skulle hatt nå. Men de hørte ikke etter, dessverre, forteller Solskjær fra scenen på Mercure Hotel

LES: Stan Collymore «vet» Tottenham vil signere Hugo Lloris erstatter fra Aston Villa til tross for hans bakgrunn i Arsenal

Tilbød Haaland til United for 50 millioner! «Men de hørte ikke etter, dessverre»

Ting kunne ha blitt annerledes hvis Ed Woodward, daværende nestleder i Manchester United og Glazers-familien bare hadde hørt på Ole Gunnar Solskjær i 2018. José Mourinho var manager i klubben da Solskjær som har stor kjærlighet for Manchster Untied, da i Molde, tok kontakt for å tilby Haaland: «Jeg tok kontakt med United fordi vi hadde denne talentfulle spissen (Erling Haaland) som jeg mente de burde hatt. Men de hørte ikke etter, dessverre. Fire millioner (pund) ba jeg om, men de signerte ham aldri. Fire millioner! Ikke spør (hvor han er nå). Han er for god…,»

LES: Ødegaard er den vise: Alle respekterer, beundrer og følger ham

Fire millioner pund tilsvarer omtrent 50 millioner kroner.

Nordmannen har vært uten jobb i fotball siden han måtte forlate Manchester United i november 2021 og han har siden opprettholdt en ganske anonym tilstedeværelse, noe som også har vært bevisst. «Jeg er smart nok til å holde meg unna. Det er vanskelig nok å være manager for Manchester United uten at de tidligere managerne prøver å gi deg råd.»

Men han har ikke lagt det taktiske hodet på hylla, men han venter på neste sjanse. «Jeg har en jobb til i meg, hvis det er riktig sjanse og spennende nok. Det er så mange klubber, men jeg skal ikke jobbe bare for å jobbe. Det må være noe spesielt, en ny kultur eller en klubb som jeg virkelig går inn i. Eller kanskje United vil ha meg tilbake i en rolle, hvem vet?»

Ole Gunnar Solskjær har vært hovedtrener i Molde, Cardiff og Manchester United. Lørdag er han tilbake på Old Trafford for å se Manchester United mot Wolves.