United og I. (foto: molde)

Kort sagt er det to klare vinnere i overgangsmarkedet i sommer, Brann for har skjønt de trenger å kline til for å holde ledelsen i serien. Spesielt tidligere Tromsø-spiller Ruben Yttergård Jenssen sin overgang fra Groningen var gledelig. 

Les: Rosenborg lar Brann vinne serien

Eksperter andre steder deler vår oppfatning, Eliteserie-ekspert Christian Gauseth i Europort trekker frem overgangene til Molde og hyller deres valg.

«Det er råsterkt. Jeg har kritisert mange av signeringene i tidligere overgangsvinduer og vel fortjent. Dette vinduet er det ingen grunn til å kritisere, dette er grunn til å hylle»

Mens Rosenborg har vært uvanlig tafatte i sommer, sikkert på grunn av intern uro rundt, har både Brann og Molde gjort en rekke gode grep som helt sikkert vil synes på tabellen utover høsten.

Molde var på samme måte ute og kjøre en stund i vår og manager Ole Gunnar Solskjær sin stilling ble trukket i tvil, det gikk også ryker om en overgang for han til Allsvenskan. Det har foreløpig ikke skjedd og med den jobben som er lagt ned i overgangsmarkedet i sommer tviler vi sterkt på at han flytter på seg.

Her er noen av de gode tingene Molde har gjort i sommer:

De har fått inn spissen Leke James som var sentral i Aalesund for noen få år siden og som de siste to sesongene har vært i Kina.

Les: Eks Aalesund spiss ferdig i Kina, tilbake i Norge

Kantspiller Pawel Cibicki er på lån ut sesongen fra Leeds.

Les: Pawel Cibicki på lån fra Leeds ut sesongen

Den 22 år gamle keeperen Álex Craninx med bakgrunn fra Real Madrid.

Les: Real Madrid skolert keeper til Eliteserien

Oliver Petersen. Sonni Nattestad og Isak Ssewankambo er tilbake i klubben etter å ha vært på lån. I tillegg er Magnus Wolff Eikrem tilbake fra Seattle Sounders og

Erling Knudtzon melder etter mange år overgang fra Lillestrøm og blir spilleklar 1. januar 2019.

Les: Ni sesonger med LSK-erfaring flytter til Molde

Gauseth mener både Cibicki og Knudtzon var nødvendige signeringer for klubben. Han har også tidligere denne sesongen gitt Molde terningkast seks på signeringene.

– Cibicki kan gi dem nødvendig bredde på flankene. Knudtzon kan fra neste år gi en ytterligere bredde og kan fôre Leke James i midten. Helt nødvendige signeringer begge to. Jeg håper for Molde sin del at Cibicki blir permanent, sa Gauseth i Eurosports Deadline Day-sending.

Brann er serieleder med 38.poeng med Rosenborg et poeng bak på andreplass, på tredje, og litt overraskende Haugesund som jaktes av Molde på fjerdeplass.