(c) Bilde: LSK: Tom Nordlie

Da det bare var et kvarter igjen av playoff-finalen begynte Åråsen stadion stadion å glede seg over at Lillestrøm ville overleve i Eliteseien. – Lillestrøm ledet med fire mål, men så som troll i eske dukket Martin Ramsland opp og sendte Start til Eliteserien med tre scoringer på rappen.

Midlertidig hovedtrener Tom Nordlie ble hentet fra Skeid for å redde Lillestrøm fra nedrykk etter å selv ha ledet Oslo-laget ned i Post Nord ligaen. Bonus ble lovet, men når Lillestrøm nå rykker ned slipper de å trykke send knappen på 200 kroner.

Start vant 2-1 på eget kunstgress, og Lillestrøm var nødt til å vinne onsdag for å beholde plassen i Eliteserien. Stemningen og nerven på Åråsen var til å ta og føle på før avspark. Og til tross for at laget ikke hadde vunnet på sine tolv siste kamper, så var det de som var best den første timen og kjørte tidvis over Start. 75 minutter inn i kampen ledet LSK 4-0, slik at stillingen sammenlagt var 5-2.

Så koblet Martin Ramsland seg på, og scoret tre mål på seks minutter på vanvittig vis. Med 4-3 på Åråsen ble stillingen totalt i de to kampene 5-5. Med sine tre bortemål trakk Start det lengste strået – og skal spille Eliteserie-fotball i 2020.

Lillestrøm har spilt i Eliteserien helt siden 1975. Neste sesong blir de altså å finne i OBOS-ligaen.

Kampforløp:

Allerede etter ett minutt kunne hjemmefansen senke sine skuldre noe. Da brente Simen Kind Mikalsen til fra rett utenfor 16-meteren, og markkryperen snek seg inn i det lengste hjørnet, via fingertuppene til Starts keeper Jonas Deumeland. På 1-0 var alt snudd på hodet, og LSK lå plutselig an til å overleve i Eliteserien.

Lillestrøm kunne juble igjen snaut ti minutter senere. Daniel Gustafsson kom seg opp langs høyrekanten og slo inn mot bakerste stolpe der Thomas Lehne Olsen kom først på ballen med pannebrasken. Lærkula endret retning vi hodet til Start-forsvarer Damion Lowe, og satte Deumeland totalt ute av spill til 2-0 for LSK.

Andreomgangen var bare fire minutter gammel da vertene kontret inn 3-0. Sheriff Sinyan satte fart fra egen banehalvdel, langt framover i banen, før han slapp ballen perfekt videre til Daniel Gustafsson. Svensken avsluttet perfekt til side for Deumeland.

Romerikingene var ikke ferdig med det. Elleve minutter senere lå ballen i Start-nota igjen. Denne gangen var det Krogstad som la inn fra venstre til Aleksander Melgalvis foran mål. Brumunddølen pirket ballen over mållinja til 4-0, og sendte med det Åråsen-publikummet til himmels.

Uten at det skapte spesiell entusiasme blant tilreisende Start fans kom trøstemålet etter 76 minutter.  Martin Ramsland headet et innlegg i en fin bue over Maric i LSK-buret til 4-1.

Bare to minutter senere ble samme mann spilt gjennom mot keeper, og heller ikke denne gangen var noe i vegen med Ramslands avslutningsferdigheter. Stemingen ble straks bedre blant tilreisende supportere og tilsvarende nervøs hos hjemmefansen.

Start trengte bare ett mål til for å være Eliteserie-klare i 2020 på grunn av bortemålsregelen.

Det kom også bare noen minutter senere. Samme mann var igjen igjennom og ordnet 4-3. Det var akkurat det laget trengte for å sikre Eliteserie-returen, bare ett år etter at de rykket ned fra toppnivået.

– Martin Ramsland kommer til å bli større enn Jesus på Sørlandet etter dette! brøt kommentator Petter Bø Tosterud ut.