OBOS-ligaklubben Jerv overraskende springbrett ut i verden på rekordtid

(c) Bilde: Jerv FK: Chuma Anene, Michael Baidoo og Bjørnar Hove ble presentert for fansen 29 juli i år !

Angrepsspiller Chuma Anene fra Holmlia fikk sin «utdannelse» i Vålerenga og gjennom en utlån, blant annet til Stabæk og Ull/Kisa og spill i Makedonia og Russland endte opp i den danske Superligaklubben Midtjylland som lånte han ut videre til Jerv i OBOS-ligaen i sommer.

Trengte knapt å sette føttene på J.J. Ugland Stadion – Levermyr.

Les: Hør hva Solskjær og målscorere Marcus Rashford og Daniel James hadde å si

Rundreisen ser ikke ut til å stanse, og denne gangen med Jerv som usannsynlig springbrett, og nå er det England som står på dør. Vi skjønner det er League Two det dreier seg om og laget  Crewe Alexandra. – Kan tenkes det engelske laget tenker, når Jerv har valgt han må han være bra!?!.

26-åringen var ikke i troppen i søndagens 1-0-seier over HamKam, noe som gjorde at Eurosport spurte Jerv trener  Arne Sandstø hva som var på gang, han bekreftet historien.

Les: Romelu Lukaku viste på søndag at problemet ikke lå hos ham

I fjor høst var han på lån hos FC Fredericia hvor han fikk ni kamper, men klarte ikke å finne nettmaskene. Anene har også fått med seg to kamper på Norges U21-landslag.

Karrièren startet i Vålerenga, der han fikk 24 kamper i Eliteserien. Han forlot norsk fotball i 2015, da han dro til Rabotnicki Skopje i Makedonia.

Etter to sesonger i Makedonia tok han turen videre til Amkar Perm i den russiske ligaen, der han fikk 28 kamper for klubben. Sommeren 2017 fortsatte han reisen videre til kasakhstanske Kairat Almaty, der han var med på å vinne cupen.

I fjor sommer returnerte han til skandinavisk fotball da han sluttet seg til FC Midtjylland, men han ble lånt ut til Fredericia med en gang. Senere ble det altså utlån til Jerv – som samarbeider godt med den danske storklubben – frem til denne helgen.

Han har også vært innom Stabæk og Ull/Kisa.