Stortalentet har sluttet seg til gulljagende Vålerenga kvinner.

Rikke Nygard (20) har signert for Vålerenga. Det melder klubben på sine nettsider.

– Jeg gleder meg, og er veldig takknemlig for det jeg har opplevd med gode venner i Arna-Bjørnar. Det var ingen tvil om at jeg ønsket meg til Vålerenga nå, jeg trengte å prøve noe nytt så når jeg fikk muligheten måtte jeg ta den, sier Nygard på Vålerengas nettside.

Nygard sin kontrakt med Arna-Bjørnar strekte seg opprinnelig ut året, men nå blir det spill i hovedstaden.

– Vi ønsket selvsagt å forlenge kontrakten med Rikke, men når hun nå har valgt å gå til Vålerenga, vil vi takke henne for hennes strålende innsats for oss. Vi ønsker henne lykke til, og håper hun får realisert sine store drømmer, sier Synnøve Tverlid, nestleder i Arna-Bjørnar, i intervjuet.

Nygard har spilt i Arna-Bjørnar siden 2015, og står oppført med 95 kamper og syv mål.

Fornøyd sportssjef i VIF

Sportssjef Eli Landsem i Vålerenga Fotball er veldig fornøyd med at Rikke Nygard valgte Vålerenga og signerte en kontrakt som gjelder ut august 2022.

– Vi har i lang tid fulgt med på Rikkes utvikling, og har vektlagt å opptre veldig ryddig i forhold til Arna-Bjørnar. Rikke har noen kvaliteter som vi har ønsket oss inn i troppen, og det at hun nå ønsket overgang til oss, medfører at vi styrker oss i den jevne sluttspurten i Toppserien.

Viktig med bredde i troppen

– Vi skal også ut i kvalifisering for Champions League, det var derfor viktig å få på plass en avtale med Arna-Bjørnar og Rikke allerede i dette overgangsvinduet.