FIFA-president Gianni Infantino

FIFA prøver å gjøre noe med klubb-VM som har vært fantastisk uspennende mer relevant med å utvide antall lag fra dagens 7 til 24. På samme FIFA-møte i Shanghai som det ble bestemt å doble betalingen fra  ble det bestemt at Kina blir den første verten av det nye klubb-VM formatet.

«Det er en historisk avgjørelse for fotballen, fordi FIFA-rådet emstemmig besluttet å utnevne Kina som vertskap for det nye klubb-VM» forteller FIFA-president Gianni Infantino på dagens pressekonferanse.

Les: FIFA følger opp festtaler med mye mer penger til kvinnefotball

 

«Den nye turneringen vil være en konkurranse som alle som elsker fotball vil glede seg til. Det er det første ordentlige verdensmesterskapet der de beste klubbene vil konkurrere».

Det var i mars FIFA bestemte å øke antall lag til 24, det fordi interessen rundt dagens modell har vært på nivå med en vennskapskamp mellom to lag. – Et annet tiltak er å gjøre det til et større event som gjennomføres en gang hvert fjerde år, første gang i 2021, noe som observante lesere vet var reservert Confederations Cup.

Les på F7: 3000 år gamle kister funnet i Luxor, Egypt

I det utvidede formatet har FIFA foreslått at de 24 deltakende landene skal fordeles slik:

 • 8 lag fra Europa.
  6 lag fra Sør-Amerika.
  3 lag fra Afrika.
  3 lag fra Asia.
  3 lag fra Nord- og Mellom-Amerika
  1 lag fra Oseania.

De åtte lagene fra Europa skal i teorien være de fire siste Champions League-vinnerne og de fire siste Europa League-vinnerne.

Det er likevel ikke sikkert at det blir slik, da FIFA ønsker en grense for hvor mange lag per land som kan delta, for å forhindre enkeltlands dominans i en internasjonal turnering.

Flyttes fra vinter til sommer
Endringene i regelverket gjør at klubb-VM flyttes fra desember til sommermånedene. Det vil antakeligvis være gode nyheter for eventuelle Champions League-vinnere fra Premier League, som allerede har et knalltøft desemberprogram.

Liverpool-manager Jürgen Klopp har tidligere sin misnøye med nettopp dette.

«Dersom du spør meg om desember, hvor skal vi kunne få inn en ekstra kamp? Det er umulig, men vi fikk det til på et vis fordi vi må dra til Qatar og spille VM for klubblag», sa tyskeren til The Telegraph.