(c) Bilde: HamKam: Gaute Helstrup

Det er en solid trener som Tromsø har valgt til å lede dem tilbake til Eliteserien. Gaute Helstrup hentes fra HamKam med umiddelbar.

Gaute har med små midler gjort underverker for Tromsdalen før han for et år siden, trolig litt skuffet over at Tromsø den gangen valgte finske Simo Valakari istedenfor han tok turen ned til Hamar.

Les: Real Madrid sikter seg inn mot verdens råeste trio

Etter han dro raknet det for Tromsdalen som nå er nede i PostNord ligaen og jammen skjedde det samme for Tromsø som rykket ned fra Eliteserien.

Både HamKam og Tromsø bekrefter ansettelsen i en felles uttalelse.

«HamKam og Tromsø er i dag blitt enige om at Gaute Helstrup fristilles fra kontrakten med HamKam, slik at han kan tiltre som trener for Tromsø IL fra dagens dato»

For ganske nøyaktig en måned siden fikk Simo Valakari sparken som trener for Tromsø, tidspunktet ble av mange oppfattet som merkelig, laget rykket tross alt ned for jul, så det ville i så fall vært et mer naturlig tidspunkt. Man kan tenke seg at den tidligere Tromsdalen treneren som har lang OBOS Liga erfaring ble sett på som en stadig mer interessant person for de høye herrer på Alfheim.

Tromsø melder at de først i slutten av april tok kontakt med HamKam og ba om lov til å starte en dialog med deres trener. De skal ha blitt enige i forrige uke og oppsigelsen ble levert før 17 mai helgen.

Les på Popidol: Facebook har kjøpt Giphy for 4 milliarder

Gaute Helstrup er nå tilbake i sin fødeby han har vært midtbanespiller for både Tromsø og Tromsdalen, samt en liten tur sydvestover til Haugesund. Han var trener for Tromsdalen i sju sesonger fra 2011 før han overtok HamKam i fjor.