Yacouba Sylla

Krisen var allerede stor før Strømsgodset sin nye danske trener Henrik Pedersen var på plass og ledet sin første kamp for drammenslaget. – De tok imot serieleder Molde og tapte så det sang. 0- 4. – På mandag reiser Strømsgodset til Sarpsborg, med seg i bagasjen har de 9 poeng på 12 kamper.  

Det er sikkert noen Strømsgodset fans som husker gleden som var i klubben da de i vinter klarte å hente Yacouba Sylla, en tidligere Aston Villa og Rennes spiller fra  Mechelen. – Det er ikke akkurat en suksesshistorie derfra, den tidligere Premier League og Ligue 1 spilleren har ikke møtt opp til trening eller kamp siden klubben fikk ny trener.

Les: Bekreftet: Antonio Conte henter nok en fra den gamle gjengen til Inter Milan

«Nei, jeg har ikke møtt ham», sa Pedersen til Eurosport og fortsetter:

«Det jeg kan si generelt er at de spillerne som ikke er takknemlige med å være i klubben og gleder seg med å være her, de trenger ikke være her».

«Jeg bruker all energien min på de fantastiske spillerne jeg har. Og igjen – jeg vil kun si at de spillerne som ikke er takknemlige med å komme hit hver morgen, trenger ikke være her».

Les: Wayne Rooney – tidenes mest spektakulære målscorer bader i jobbtilbud

«Drammen er en by man kjører igjennom» sa Kong Olav i sin tid da motorveien gjennom byen ble åpnet, nå ser det ut til at Yacouba Sylla får et nesten like kort opphold i elvebyen som oss andre som kjører igjennom på vei ned til hytta i Kragerø.

Strømsgodset slipper flere stjernenykker for nå skal de være  enige med CRF Cluj om en overgang for Yacouba Sylla. Spilleren står fritt til å diskutere personlige betingelser og gjennomføre en medisinsk sjekk hos den rumenske klubben.

Les på Popidol: Sjekk ut verdens første ballidrett med hallingkast!

Midtbanespilleren inngikk egentlig en avtale med Strømsgodset til ut 2020-sesongen. Franskmannen har erfaring fra både Ligue 1 og Premier League.

De siste seks årene har han spilt på toppnivå i Frankrike, England, Tyrkia, Belgia og Hellas. Mellom 2013 og 2015 var Sylla i Aston Villa, der han fikk 22 kamper i Premier League.

Etter det har han vært innom både Rennes og Montpellier i fransk Ligue 1.

Sylla ble tidligere i vinter løst fra kontrakten med belgiske Mechelen.