wad

Ny spiss har landet i strålende vintervær

Foto: Aalesund: Torbjørn Agdestein

Tirsdag landet Torbjørn Agdestein på Vigra i strålende sunnmørsk vintervær. Litt av en mottakelse for klubbens nye angriper! Spissen, med en fortid i blant annet Brighton og FK Haugesund, skal være med på å skyte AaFK tilbake til Eliteserien.

«Dette er veldig spennende. I mitt hode er AaFK en Eliteserieklubb, og det er jeg sikker på de mener her også. Jeg er ganske sikker på at jeg har kommet til en klubb som satser hardt, og at spillerne er sugne på å gå rett opp i Eliteserien», sier Agdestein.

Den 186 centimeter høye angriperen fra Stord var forrige sesong en del av laget til Dag Eilev Fagermo i Odd. Agdestein ble hentet til Skien fra FK Haugesund i forkant av 2017-sesongen. Han var en periode lånt ut fra FKH til Kristiansund Ballklubb.

AaFK-trener Lars Bohinen er veldig glad for å ha fått Agdestein på plass i Aalesund. Lars forteller at signeringen av den nye spissen får positive effekter for hvordan tangotrøyene kan variere spillet sitt.

– Jeg er veldig fornøyd med å få Torbjørn inn i troppen vår. Han har Eliteserienivå og kommer fra en god treningskultur. Han kan spille både i en treer på topp og som en av to spisser i et par. Det gir oss fleksibiliteten til å kunne spille både 3-4-3 og 3-5-2. Det har vært målet mitt hele tiden å kunne bygge en tropp som kan variere formasjon, sier Bohinen.

Agdestein selv er gira på å komme i gang i sin nye klubb. Avgjørelsen om å gå til AaFK var enkel da alt kom til alt, forteller han.

– Sportslig sett var det ikke noen tvil. AaFK har gitt uttrykk for at de vil ha meg, og har en plan for å bruke meg på en fornuftig måte. Da var det en veldig enkel avgjørelse for meg å bli Aalesund-spiller. Jeg håper å få spille en del fotball og score mange mål, sier han kort tid etter at han signerte kontrakten med klubben.

Lars Bohinen er ikke i tvil om at Torbjørn vil ha en positiv effekt på resten av spillergruppa.