Frisk Asker visste kvalitet mot Vålerenga Ishockey. Foto: Jørn Kristiansen / Sporten.com

Jordal Amfi: (SPORTEN) (Vålerenga Ishockey – Frisk Asker 2-5) Frisk Asker herjet med Vålerenga i egen storstue, ga seg ikke før det sto 2-5 i favør bortelaget på Jordal Amfi.

Etter en solid start på sesongen for hjemmelaget Vålerenga Ishockey, var det dukket for toppkamp i Fjordkraft-ligaen når Frisk Asker kom på besøk. Og det førte til at hjemmelaget gikk på en solid smell.

Vålerenga med et lite initiativ i kampen, og i sitt andre bytt i blå drakt, sender Tommi Taimi avgårde et håndleddsskudd som kunne ha gitt han en drømmeåpning i sin nye klubb.

Syv minutter ut i kampen kommer Calle Spaberg Olsen til en god mulighet, men fra fire meter setter han pucken over Nicklas Dahlberg i Frisk-buret. Like etter er det gjestene som tar ledelsen; Albin Lindgren spiller på høy risiko tvers over i egen sone. Den pucken stoppes, og Endre Medby setter pucken sikkert inn bak Steffen Søberg.

Gjestene rystet hjemmelaget

Frisk fortsetter å presse, og bare 43 sekunder senere dobler gjestene ledelsen; Viktor Granholm sender avgårde er skudd fra blueline som Søberg ikke ser utgangen på, og pucken smetter inn mellom beina hans. 0-2. Spillemessig jevner det seg ut etterhvert som perioden går, men for Vålerenga sin del ser vi endel unøyaktighet i pasningsspillet som fører til en del tapte pucker i midtsonen.

Andre perioden er et eksempel på at det laget som har pucken mest og har mest skudd på mål ikke nødvendigvis får uttelling. Det er Vålerenga som vinner skuddstatistikken (12-6), men det er gjestene som vinner perioden (1-2). Viktor Granholm scorer to til, og med 25 minutter spilt leder gjesten med fire mot null mål.

Effektive Frisk

Men det blir ikke slik. Magnus Brekke Henriksen pådrar seg en uheldig utvisning, og Frisks Jimi Kuronen setter pucken i nettet bak Søberg. Nå ser det mørkt ut for hjemmelaget. Det er naturlig nok mest futt i gjestene nå, inspirert av muligheten til å få med seg tre poeng hjem til Asker.

I løpet av tredje periode har Vålerenga mer folk i utvisningsboksen enn på benken, det er ikke fordelaktig om man har ambisjoner om å vinner kamper. Colin Spaberg Olsen må i hvert fall få godkjent denne kampen. Med drøyt tre minutter igjen setter han inn sitt eget og lagets andre mål for kvelden.

Var det noe positivt å si om kampen sett med Oslo øst-briller? Tommi Taimi. Han er en klassespiller, brukes mye i oppbygging av spillet, og vil nok etter hvert bli en viktig brikke i et Vårlenga-laget som sikkert ønsker å reise kjerringa allerede mot Sparta på lørdag.