Xabi Alonso fosser videre , mens treneren som overlistet spanjolen får fyken.

Xabi Alonso har i sin første managerjobb klart det ingen andre tysk klubb har gjort før han i Bundesliga. Bayer Leverkusen har med dagens seier skrevet historie. – De er ubeseiret i 33 strake kamper.

Fredag ​​kveld tok Xabi Alonso og hans menn imot Mainz på BayArena. Det suksessrike laget sikret da ikke bare sin 29. seier for sesongen.

Les: Har fått managerjobben som frister han bort fra Manchester United

Møtet endte 2-1 etter at Granit Xhaka og Robert Andrich scoret målene for hjemmelaget. Bayer Leverkusen er dermed ubeseiret i 33 kamper på rad denne sesongen, alle turneringer inkludert. En bragd som ingen tysk lag har klart å oppnå før.

Bayer Leverkusen gikk rett i angrep, Granit Xhaka gjør jobben selv om scorer allerde etter tre minutter. FSV Mainz utligner etter at Silvan Widmer finner hodet til Dominik Kohr. 1 – 1 etter syv minutter. Så må vi ut i andre omgang før Florian Wirtz som både Tottenham og Manchester United kjemper om jobbet seg fin igjennom og fant Robert Andrich som gir Bayer Leverkusen ledelsen 2-1 i det 68 minutt.

Ikke engang gigantene Bayern München har hatt en ligende rekke. Den tidligere rekorden var i Pep Guardiola sin regjeringtid. (32 kamper på rad uten tap).

29 seire, altså. Og 97 mål scoret. Et grei resultat for Alonso, som både Liverpool og Bayern prøver å friste over til seg.

Les: Sir Jim Ratcliffe har fått noe å tenke på, det samme har Gareth Southgate

Bayer Leverkusen topper nå Bundesligaen på 61 poeng, elleve mer enn andreplasserte Bayern München. Sistnevnte har imidlertid spilt en kamp mindre.