(c) Bilde RBK

Det er liten tvil om at Rosenborg trenger å bruke mer tid på å «snakke sammen» og bygge et lag opp litt fra grunnen av. Mange spillere har liten tillit til klubbens øverste ledelse etter trenerbråk og en rekke merkelige uttalelser. – Det har gått dårlig for klubben i det øyeblikket de har hatt med et lag fra utenfor Norges grenser å gjøre.

Den nye hovedtreneren  Eirik Horneland fikk ikke en god start på sin tid i Rosenborg da de i går gikk på et 2 – 0 tap mot Slavia Praha i Atlantic cup.

Etter at Matti Vilhjalmsson forlot klubben til fordel for Vålerenga har draktnummer 10 stått ledig, men det tok ikke lang tid før 10’ern fikk ny eier. – Et klokt, men overraskende valg.

Les: Trond Olsen skal tilbake på høyere nivå

Nå er det Pål-André Helland som får æren av å spille med 10’ern på ryggen den kommende sesongen. – nr 10 er en slags mini kaptein som bærer på stolte tradisjoner også i Rosenborg. . Pål-André Helland var for å si det forsiktig kritisk til sparkingen av Bruttern og var mannen bak de mest saftige SMS som ble presentert i forbindelse med søksmålet fra de gamle trenerne.

Valget viser at Rosenborg nå er klare til å se fremover.

Jeg var forberedt på at SMS-ene fra spillerne kom til å bli brukt i rettssaken. Jeg var ganske forbannet og fortvilt der og da. Dessuten skriver jeg på «kav trøndersk» når jeg er forbannet, så da ser det kanskje veldig brutalt ut, sier Pål André Helland til NRK.

Det er ikke så ofte i livet man opplever at draktnummer 10 i favorittklubben er ledig. Da er jeg så opportunistisk av meg at jeg hopper på toget og prøver. Det er et myteomspunnet nummer og det er nummer offensive spillere vil ha. Jeg så muligheten til å ta og sette litt ekstra press på meg selv, sier Helland til RBK.no.

Kantspilleren følger dermed i fotsporene til RBK-legender som Bent Skammelsrud, Harald Martin Brattbakk, Odd Iversen og Vidar Riseth som alle spilte med nummer 10 på ryggen i Rosenborg.