Shane Duffy

Norwich City var milevis unna opprykk tilbake til Premier League sist sesong. – Sesongen startet ut med Dean Smith som fikk fornyet tillit til tross for å ha ledet «The Canaries» ned i Championship den våren.

Det gikk dårlig og rett før nyttår fikk Dean Smith sparken og ble erstattet av David Wagner som var sjanseløs i å snu den negative trenden. Norwich havnet til slutt på 13.plass og må ta et år til i Championship, med David Wagner som manager.

Arbeidet er i full gang med å styrke laget før det som skal bli den aller siste i Championship. Norwich har sikret seg den irske landslagsspilleren Shane Duffy. Han slutter seg til klubben 1. juli.

Les: Naby Keita har signert med ny klubb

Duffy kommer fra spill i Fulham.

Championship-klubben har også nylig sikret seg Ashley Barnes fra Burnley og Jack Stacey fra Bournemouth foran den kommende sesongen.

Sportsrevyen: Ben Foster signerer ny Wrexham kontrakt

Etter ankomst til England jobbet Duffy seg gjennom gradene i Everton før han flyttet permanent til Blackburn i 2014, hvor han spilte sammen med nåværende Norwich City-kaptein Grant Hanley.

Iren med 55 landskamper sluttet seg til Brighton i 2016, og spilte en nøkkelrolle i deres oppgang til Premier League, samtidig som han befestet sin plass i hjertet av Republikken Irlands forsvar.

De siste årene har han tilbrakt tid på lån hos Celtic og, forrige sesong, med Fulham hvor overgangen senere ble gjort permanent.

Duffy signerte for Norwich og sa: «Så snart jeg først hørte om det, har jeg vært spent. Jeg snakket med hovedtreneren og noen folk i klubben, og de har virkelig gjort meg begeistret for denne muligheten.

«Jeg vet at det er en flott klubb, mye irsk tilknytning også med noen få spillere her, og de snakker veldig høyt om klubben.

«Jeg er klar for et nytt kapittel i karrieren min. Og jeg er spent på å hjelpe laget tilbake til Premier League.»

Hovedtrener David Wagner la til: «Vi er glade for å ønske Shane velkommen til klubben. Han er en spiller med stor erfaring, både innenlands og internasjonalt.

«Jeg er sikker på at han vil passe godt inn i laget vårt og ikke bare bringer med oss egenskapene på banen som vi har lett etter, men også lederskap og ønske om å bidra til å drive klubben vår fremover.

«Fra samtalene mine med Shane var visjonen hans klar. Du kan føle den besluttsomheten og sulten etter å spille og vinne fotballkamper.

«Jeg ser virkelig frem til å ønske ham velkommen til gruppen vår.»

LES: Har sikret den ultraviktige signaturen til Premier League-veteran