Edvard Sandvik Tagseth

Det begynner faktisk å bli en god stund siden 18 år gamle Edvard Sandvik Tagseth ble en del av akademiet til Liverpool, men i juli i år går kontrakten ut.

Det var i 2015 han signerte en intensjonsavtale med Liverpool, før han sommeren 2017, etter to år med pendling mellom Frosta og den engelske byen, flyttet permanent til Merseyside.

Les: Leicester-spiller gidder ikke mer

Det er som vi alle vet hard trening og for Tagseth har det vært for mye fokus på fysisk trening og for lite på teknikk, noe han fortalte til Trønderavisa i mars:

«Det viktigste for meg er at jeg utvikler meg som fotballspiller. Jeg har selvfølgelig lyst til å bli i Liverpool, det er dette som er drømmeklubben min, men dersom jeg ikke er fornøyd med det sportslige opplegget, må jeg vurdere andre muligheter:»

Andre muligheter skal nå tydeligvis sjekkes ut. – Og interessen skal være stor, hvor klubber i Nederland, Tyskland og her hjemme i Norge skal være klare til å ta imot midtbanetalentet.

Tirsdag skriver både Liverpool Echo og The Mirror at frostingen er blant spillerne som kan bli frigitt etter sesongen.

Til Nettavisen forteller pappa Tore Tagseth at sønnen har fått tilbudt en to års proffkontrakt med reforhandlinger 1. juli 2020, men trolig takker Edvard Sandvik Tagseth nei til tilbudet. Den talentfulle midtbanespilleren ønsker nye sportslige utfordringer.

«Det er ikke økonomisk, men han ønsker en annen type personlig fotballmessig utvikling. Han har blitt overtrent to ganger og ønsker mer teknikk og offensiv utvikling framover»

Den første sesongen gikk meget bra. Han spilte fast på U18-laget under Steven Gerrard, men det siste året har vært trøblete. Tagseth har slitt med flere skader, der flere av skadene til unggutten kan relateres til overbelastning. Mengden fysisk trening har økt betraktelig siden overgangen til den engelske klubben. Etter det Trønder-Avisa forstår skal ikke «Team Tagseth» være overbevist om at 18-åringen har godt av å trene for mye fysisk, og mener at økningen i blant annet styrketrening i større grad bør komme gradvis.

Steven Gerrard er manager for den skotske klubben Rangers.

Denne sesongen har Tagseth spilt kun sju kamper for U18 Premier League og scoret ett mål. Han spilte også en kamp i FA Youth Cup som Liverpool vant.

Nå tyder mye på at Tagseth går inn i sine siste uker som Liverpool-sommeren.

Til sommeren skal 18-åringen spille U19-EM for Norge. Da kan allerede ny klubb være på plass.