Trond Sollied var helt i Olympiakos

Trond Sollied var en braksuksess i Rosenborg det året Nils Arne Eggens tok en pause (1998), siden det har det store utland vært hans arena.-Etter han sluttet i jobben tyrkiske Elazigspor i 2013 har 59 åringen vært arbeidsløs. 

Ryktene har svirret rundt Sollied og etter det korte oppholdet i Tyrkia hvor det ikke stod en ny klubb klar til å overta ble ryktene kraftigere.

Les: Når Tottenham-treneren selv tviler, da er det ille

Trond Sollied burde vært landslagssjef for lenge siden

Trond Sollied var spiller for Vålerenga, Rosenborg og Bodø/Glimt, han avsluttet sin spillerkarrière som spillende trener på Aspmya og gjorde det meget skarpt. Med Sollied som trener rykket klubben opp i eliteserien i 1992, og ble cupmestre og fikk seriesølv i 1993.

Siden har han hatt stor suksess som trener med, AA Gent, Club Brugge, Olympiakos og SC Heerenveen..

Trond Sollied kommer til å ta over belgiske Lokeren. Kun noen detaljer som ordnes tirsdag gjenstår. Det bekrefter klubben selv. Foreløpig har partene en muntlig avtale.

Les på Helsesjefen: Fraværsgrensen gir press hos fastlegen

Det er en gammel storklubb i krise som Sollied nå overtar, Lokeren ligger nest sist i den belgiske serien med bare 6.poeng etter 12 kamper. Serieleder Genk, med Sander Berge, ligger 24 poeng foran.  Arnar Vidarsson skal lede laget i torsdagens kamp mot Anderlecht. Peter Maes fikk sparken i går.

Trond Sollied var aktuell som landslagssjef, men det skjedde aldri, TV 2 kommentator Mini kom med følgende kommentar: «Trond Sollied har en livsstil som dessverre ikke er forenlig med å lede landslaget»  – Det var et slags karakterdrap hvor vi ikke fikk vite hva han tenkte på. – Vi synes det er spesielt å omtale alkoholisme som et livstilsvalg.

– Sollied er en av de aller beste trenerne vi har hatt i Norge, hver eneste gang hans navn har vært nevnt har ord som fyllik og alkoholiker vært nevnt. Vi får håpe han nå har fått kontroll på alkoholen, hvis det er det som har vært problemet. – Er det tilfelle vil Lokeren bare være en start.

Kanskje han om noen år er vår nye landslagssjef vi krysser fingrene.