Kan gå mot en rekord for Segio Ramos (hvit) Foto: Twitter.com

Det at Norge kan sende et B-lag for å spille kampen mot Østerrike kan bli nødløsningen.

Lørdag kveld bekrefter elitedirektør i NFF, Lise Klaveness, at de vurderer å stille med et alternativt lag mot Østerrike. Hun poengterer imidlertid at avgjørelsen ikke er tatt, men at de vil jobbe intenst med en løsning for å sende spillere på kampen, en avgjørelse vil bli tatt i løpet av søndagen.

– Det er ikke noe poeng i å gå mer inn på det, for vi har ikke kommet lenger. Vi vil ta en beslutning raskt, antageligvis i morgen om vi kan stille lag og hvordan vi kan gjøre det. Det blir ikke den troppen som er satt i smittekarantene eller støttespillerne, sier Klaveness til TV 2.

Kveldens kamp mot Romania ble avlyst av det europeiske fotballforbundet (Uefa). Noe som kan skje at Norge risikerer å tape kampen 3-0.

Klaveness tror det betyr at Norge blir dømt til 0-3-tap. men selv med tap har Norge mulighet til å vinne gruppa med seier mot Østerrike. Norge kan ikke stille med spillerne som er i karantene, men har mulighet til å mønstre andre tilgjengelige spillere.

Ja. Det er aktuelt og diskuteres. Vi har ikke gått videre med detaljer, men det er aktuelt å stille lag til den kampen, sier Klaveness til VG.

Regjeringen i Østerrike går inn i en periode med nedstengt samfunn tirsdag. Det er uvisst om det har innvirkning på om kampen kan spilles eller ei.