Danskene elsker denne karen.

Danmark er i på god vei mot EM neste år etter de slo Sveits for noen dager siden og med det som kan kalles festfotball slo Luxembourg 4 – 0 i en vennskapskamp i går, mens Norge definitivt ikke deltar i EM etter en tafatt 1 – 1 kamp mot et svekket Romania. 

Så nå står vi her med et spillergrunnlag som er vesentlig bedre enn det Danmark kan skilte med, men hvor de er med, mens vi ikke er det. – Årsaken er en kynisk og gjennomført landslagssjef i Åge Hareide som over flere år har bevist han er en av verdens aller beste trenere.

(Sveits er EM-klare om de slår Georgia og Gibraltar i november. Irland og Danmark spiller om den andre EM-billetten i Dublin)

Les: Liverpool-spiller skrev seg inn i Guinness rekordbok

All statistikk viser at Danmark ikke har hatt en bedre landslagssjef enn Åge Hareide og nå tar han danskene med på nok et internasjonalt eventyr, noe han definitivt ville klart hvis det var han som ledet den norske troppen, selv i en gruppe med Spania og Sverige.

Det er ingenting galt med Norges landslagssjef heller.  Lars Lagerbäck er dyktig, metodisk og sikkert en hyggelig kar. – Sporten sin klare mening er at vi rydder plass for en «islandsk løsning» hvis han fortsetter, med to landslagssjefer.  – De har begge nok erfaring og tro på egne evner at det vil gå helt fint.

Det det danske fotballforbundet og noen få fotballeksperter ikke tåler er at Danmark ikke spiller morsom nok fotball, at Åge Hareide legger opp til en destruktiv spillerstil, spesielt i møte med presumptivt bedre lag.

Det de glemmer etter iveren for å underholde er at Åge Hareide er en fargeklatt som gir presse bøtter med ting å skrive om noe som igjen øker interessen for landslaget.

Les på F7: Idioter fanget opp av Teslas “Sentry Mode” får “skrape” på rullebladet

– Danskene gjør nøyaktig samme feil som det norske forbundet, overvurderer sine egne spillere og hva de er istand til. – Vi må være destruktive og spille med de spillerne vi har og bygge opp under deres sterkeste sider.  Danske Christian Eriksen er ikke den beste spilleren i Tottenham og norske Martin Ødegaard er ikke best i La Liga, men de er gode nok til å være med å vinne mot hvem som helst med en riktig landslagssjef.

Det er klart at alt har en ende, også for en suksessrik landslagssjef, men det er noe fundamentalt galt med både det norske og danske forbundet når de i slutten av et arbeidsforhold ikke klarer å motstå fristelsen til å være idioter, vi så det i Norge hvor frynsete forholdet mellom forbundet og vår eneste suksessrike landslagssjef Drillo var på slutten og vi ser det nå i Danmark.

Vi digger hvordan Åge Hareide ikke tar piss fra det danske forbundet og håper når han blir sjef i Norge at han ikke tar piss fra det norske forbundet heller.