Adama Traoré

Det er ingen tvil om at nordmenn elsker sport, både på TV og som en herlig sosial publikumsopplevelse. Etter pandemien er det mange som lengter tilbake til fullsatte tribuner, så årets arrangementer kommer nok til å lokke svært mange tilskuere. Dette blir nok et av de store publikumsårene for norsk idrett, noe både sporten og publikum trenger.


Oddsspill fikk et ekstra oppsving under pandemien, delvis fordi mange ikke kunne dra på stadion for å oppleve sport, og heller søkte spenning gjennom oddsspill. Men trenden med oddsspill kommer nok til å vare, og her er det først og fremst mobilbaserte løsninger som er en viktig årsak. Jo lettere det er å satse penger på sport, desto flere spillere velger å prøve oddsspill. Det er også en trend at nordmenn ser mer sport på mobilen, eller bruker mobilen til å sjekke resultater og tabeller.


Hvilke idretter satser nordmenn penger på?


Ikke overraskende satser nordmenn gjerne penger på idretter der norske utøvere gjør det bra. Og det er jo nettopp disse idrettene som folk liker å se på, enten på TV eller på strømmetjenester online. Idretter der det er få eller ingen nordmenn som deltar sliter litt mer med seertallene i Norge, men noen idretter klarer likevel å fenge folk. Gode eksempler på det er Formel1, snooker og amerikansk basketball og amerikansk fotball.


Det er likevel idrettene med høyest seertall som er de mest populære å satse penger på. Og dette er helt naturlig. Når folk ser på en idrett og liker å følge med, vet de mer om utøverne og vinnersjansene. Da blir det lettere å gjette seg til hvem som kan vinne.


Fotball er den aller mest populære idretten for norske oddsspillere. Den hjemlige Tippeligaen og Toppserien for kvinner har mange faste oddsspillere, men også store europeiske ligaer er populære, for eksempel Premier League, Bundesliga, Serie A og La Liga. Men norske bettingsider på nettet gjør det også mulig å satse penger på ligaer over hele verden, noe fotballelskerne vet å sette pris på. I tillegg kan mange norske casinoer friste med oddsbonuser eller gratisspinn på spilleautomater, som gir ekstra vinnersjanser på ulike spill. Du kan selvsagt bruke oddsbonusen til din favorittidrett, enten du liker fotball eller noe helt annet.


Andre populære idretter blant norske oddsspillere

Selv om fotball er i en særklasse når det gjelder både antall spillere og antall mulig innsatser per kamp, finnes det mange idretter å velge blant. Langrenn, ishockey, MMA og e-sport er populært å satse penger på. Norsk håndball er også en populær idrett, både i tilskuertall og antallet som satser penger på lagene.


Det å satse penger på langrenn er nok litt rart for spillere andre steder i verden, men vinteridrett er noe mange nordmenn driver med selv, og som også mange følger på TV. Alle har sine helter og favoritter, enten det er innen langrenn, skiskyting, alpint, hopp eller skøyter. Ofte går oddsspill ut på at man skal gjette vinneren av bestemte løp, men man kan også gjette på hvem som vinner verdenscupen eller hvem som blir topp tre i ulike mesterskapskonkurranser. I store mesterskap som OL eller VM er det også mulig å satse penger på om Norge topper medaljestatistikken eller ikke, eller om Norge får flere medaljer enn Sverige.


Idretter som er på vei opp hos oddsspillerne


Som nevnt er det flest som satser penger på idretter der nordmenn gjør det bra. Dukker det opp en norsk utøver som hevder seg, er det derfor helt vanlig at denne idretten lokker til seg flere oddsspillere. Nyere eksempler på det er for eksempel golf, der Viktor Hovland har bidratt til å øke interessen for sporten. Samtidig skal det også sies at veldig mange nordmenn har begynt å spille golf selv under pandemien, og mer kunnskap til en sport øker alltid interessen for sporten.


Tennis har også blitt mer populært blant oddsspillerne etter at Casper Ruud har spilt bra i en rekke turneringer. Her er det ikke like mange nordmenn som spiller selv, men ved å følge med på en sport og lære mer om sporten og utøverne, blir det alltid lettere å gjøre kalkulerte gjetninger, som jo nettopp er det som trengs når man skal spille oddsspill.