God teft. (foto: united, twitter)

Sky Sports hevder at Ighalos kinesiske arbeidsgiver har gjort klart en tilbud om forlengelse med vanvittige 5 millioner kroner i ukelønn på bordet. Vi har sett noe av hva nigerianeren kan prestere, men hva er det egentlig med denne spilleren?

Den tidligere Manchester City-trener Wayne Richardson kan fortelle oss mer. Det var nemlig han som tok seg av Ighalo da han kom til Manchester i begynnelsen av februar og rett inn i to-ukers karantene mens troppen var på treningsleir.

Les: Premier League kan gjennomføres som «fotballfestival»

Så mens media og deler av United-supporterne satt i sjokktilstand over valget klubben hadde tatt på Deadline Day, fikk Richardson ansvaret med å trene opp Ighalo på GB Taekwando Center (førøvrig ved siden av Citys fjonge Etihad Campus).

De første to ukene ble Ighalo «pisket» gjennom et treningsprogram som inkluderte styrketrening, kondisjonstrening, trening med ball, m.m.

Da skjønte Richardson hva United egentlig hadde skaffet seg.

-Fra første gang han gikk gjennom døren hos oss skjønte jeg at han was a different breed. Jeg ser mange spillere komme inn med en formening om hva de ønsker, men Ighalo visste presis hva målene var og hvor han skulle komme, sier Richardson ifølge Goal.

Les på Popidol: Hva ville du valgt: Å spille for klubben du elsker eller 5 millioner i uken?

Det var ikke bare fitness-treneren som ble imponert fra første møte med Ighalo.

-Jeg hadde jevnlig kontakt med United som ønsket å vite hvordan han klarte seg. Jeg sendte GPS resultater og analyser, og de var overrasket over hvilket høyt nivå Ighalo holdt, fortsetter Richardson.

Som også fikk testet tøffheten til nigerianeren.

-Jeg hentet inn en ikke-profesjonell spiller som var skikkelig tøff mot ham mens Ighalo måtte holde på ballen. Da Ighalo senere kom på banen mot Manchester City, så vi at denne treningen hadde hjulpet, avslutter Richardson fornøyd.

For oss blir dette nok en bekreftelse på at Ighalo er den permanente forsterkningen som United trenger.

Les: Mourinho kan fullføre overgangen han startet på hos Manchester United