Samuel Umtiti

Høydepunktet for stopperen Samuel Umtiti var helt klart da han kunne vandre opp og kysse VM trofeet etter seieren i finalen mot Kroatia (4 – 2) i 2018. Han hadde allerede vært en del av Barcelona et par år og han trodde på det tidspunktet alt bare ville bli bedre og bedre.

Det som fulgte må sies å være en av de største nedturene i fotballhistorien. – Den meget godt betalte superstjernen var utsatt for konstante skadeproblemer som eksperter i Spania mente han var delvis skyld i selv. Forebyggende trening, sa de, ble ikke utført i henhold til råd fra det medisinske apparatet.

Tålmodigheten og pengene tok slutt og Barcelona la etter å ha snakket med manager Ronald Koeman Samuel Umtiti ut for salg. – Men ingen av «de store» ville kjøpe, og Umtiti ville, som ha sa, bli og kjempe om plassen.

Les: PSG blir «lillegutt» i forhold til Newcastle

Det har blitt akkurat null La Liga kamper for Samuel Umtiti og selv om Barcelona har et klart problem i forsvaret er det ingen som tenker på den franske verdensmesteren som løsningen. Sport skriver at 27 år gamle stopperen igjen er lagt ut for salg, men det spørs om de i januar finner en klubb som er villig til å overta en meget heftig lønnsforpliktelse. (ca 200 000 euro i uken).

I sommer var Nice, Besiktas og Lazio i kontakt med Barcelona om en overgang, men forsøkene deres var forgjeves, Umtiti som angivelig krevde å gå til en Champions League -klubb.

Kontrakten går ut i 2024 og skulle det bli så ille at Barcelona ikke får solgt og ikke brukt Samuel Umtiti så er han innstilt for å bli ut tiden likevel.

Les på Engelske Klubber: Selger Manchester United aksjer for godt over en milliard