Visste nok ikke helt hva han gikk til.

Når janteloven blir beskrevet av en dansk 19-åring som noe man må skrote som fotballspiller i utlandet, kjenner vi oss igjen. Ikke for at vi har en fortid som proff i utlandet, men for at vi kommer fra jantelovens hjemland, Norge.

For det var forfatter Aksel Sandemose i 1933 som (i Norge) satte ord på menneskets iboende evne til å trykke hverandre ned.

Du skal ikke tro at du er noe (osv.).

Hos Juventus skal visst denne holdningen være godt utbredt, skal vi tro unge Baden.

Men i motsetning til i Skandinavia, der de fleste av oss føyer oss etter denne loven, har du tapt hvis du innordner deg etter dett i Italia.

Les på F7: Shell sjefen gir klimaråd: «Ikke spis jordbær om vinteren»

For å lykkes som proff, må du snu opp ned på janteloven og vise at jeg vet jeg er noe.

Det begynner å bli et år siden den tidligere FC Nordsjælland forlot Danmark til fordel for eventyrreise til Juventus.

Les på Popidol: Ramos giftet seg med AC/DC som bryllupsband

Og det ble akkurat så tøft som vi kan forestille oss.

-I Danmark hersker den forbannede janteloven som man følger – men det eksisterer ganske enkelt ikke i Italia, noe som kommer til uttrykk på banen. Man tenker mest på seg selv. Det er man nødt til på et sted som hos Juventus. Jeg gjør det nå, for ellers kommer jeg til kort, sier Baden ifølge Bold.

Men hva med lagkamerater?

-Du får ikke venner på samme måte som i Danmark. Vi prater selvfølgelig sammen og hygger oss, men når det kommer til stykket, er vi alle fiender. Det er jeg som skal frem – det er ikke en annen italiener, avslutter en bråvoksen 19-åring som har bestemt seg for å slutte å være så skandinavisk.

Har bestemt seg for å bli mer italiensk. (foto: uefa)

Les: Ajax-spilleren David Neres droppet 500 millioners-overgangen og fikk ALT

Så langt har det blitt spill på U19-laget og én kamp for U23-laget i Serie C. Det var først nå på tampen av sesongen at angrepsspilleren har kommet inn på banen for U19-laget. Dette har gitt ham tre scoringer og én assist på de siste fire kampene.

Det hjelper visst å drite i andre – på fotballbanen.

Les: Noen vil endelig betale ukelønna til Gareth Bale – går mot utleie