NIFs utøverkomité ønsker Astrid Uhrenholdt Jacobsen til WADA

92
(c) Bilde: Langrenn.com: Astrid Uhrenholdt Jacobsen

Med tre VM-gull for Norge – to i stafett og ett individuelt i sprint i 2007 har Uhrenholdt Jacobsen den erfaringen som trengs for å kunne sitte i WADAs utøverkomité.

Det er den norske utøverkomitén (NIF) som har vedtatt at de ønsker langrennsløperen Jacobsen fremmet som norsk kandidat til komiteen. Nominasjonen gjøres i fellesskap med Antidoping Norge og Kulturdepartementet.

Les: Hele Paris puster lettet ut

«Astrid er en meget god kandidat til dette svært viktige vervet. Hun har lang erfaring som toppidrettsutøver og vil forvalte våre verdier i norsk idrett på en forbilledlig måte. Vi er veldig glade for at hun har stilt seg til disposisjon, og vi er sikre på at hennes kandidatur vil gi WADA et positivt løft. Hun vil tilføre utøverkomiteen betydelig kompetanse i antidopingarbeidet», sier idrettspresident Tom Tvedt.

Jacobsen kan oppnevnes til WADAs utøverkomité i en periode på tre år fra 2019, med mulighet for en eventuell forlengelse på ytterligere tre år.

31-åringen er fra før medlem av Antidoping Norges meldepliktskomité, og hun har også skaffet seg medisinsk kompetanse gjennom sine studier. Det skal velges tre nye medlemmer til WADAs utøverkomité. Fristen for å nominere kandidater er fredag denne uken.