Tom Brady trivdes nok bedre på tribunen hos Inter Miami med kompis Beckham . (foto: Inter Miami)

Tom Brady entret scenen hos Birmingham som deleier av klubben og sportslig rådgiver under mottoet: «Når du har vunnet flest NFL-titler i verden, da har det ikke noe å si om ballen er oval eller rund». Noe av det første han og de amerikanske eierne gjorde, var å sjokke supporterne og sparke John Eustace i oktober og hente inn Wayne Rooney. Nå skulle det skinne på championship-klubben fra stjernene. På lørdag ble sesongen kronet som det ultimate marerittet. Det som gjør det spesielt smertefullt for Brady, er at trener Eustace hadde Birmingham på en 6. plass på tabellen da han ble erstattet av Rooney.

Wayne Rooney fikk sparken i begynnelsen av januar etter 15 kamper (2 seire) som trener. Dette hjalp Brady og Birmingham null og niks. På lørdag vant klubben riktignok 1-0 over Norwich, men når Plymouth Argyle, Sheffield Wednesday og Blackburn Rovers samtidig vant sine kamper, forsvant Birmingham til sikkert nedrykk til League One.

LES: Verdens beste trener har god peiling på hvem som vinner EM

Det hører med til historien at Birmingham denne sesongen har hatt 6 trenere. Eustace startet, Rooney kom inn, 83 dager senere var Steve Spooner vikar for en kamp, 60-åringen Tony Mowbray ble hentet inn, fikk helseproblemer, Mark Venus ledet klubben i seks kamper, før Rowett ble kalt inn i mars for å lede klubben inn til overlevelse. Som endte med nedrykk.

Tom Brady har fått en særdeles tung overgang fra superstjernestatus i USA til å bli ledd av på balløya.

ENGELSKE KLUBBER: «Neste store Manchester United-trener» ledet Ipswich til historisk Premier League-opprykk!

Ifølge Goal har Brady og gjengen plan om å pumpe inn 2 millioner pund i Birmingham. Med spill i tredjedivisjon for første gang siden 1991/92-sesongen, dempes nok noe av den amerikanske «dette fikser vi, selv om vi ikke skjønner engelsk fotball»-entusiasmen.