Må akseptere andre forhold enn i UEFA-land. (foto: neymar, twitter)

Den brasiliaske superstjernen Neymar forlot ikke Barcelona med mange venner i Camp Nou til tross for at Paris Saint-germain satte verdensrekord da de hentet han for 222 millioner euro. – I paris var det også promadonnanykker og intriger som også her sørget for bølger.

Så i sommer valgte han å spille fotball for Saudi-Arabia ikke så lenge etter han støttet Jair Bolsonaro den tidligere presidenten i Brasil som var omtrent like grusom som Donald Trump.

Les: Skal kuppe den nye Premier League-stjerna Anthony Gordon

Nå er det på gang en rettsak som viser hvordan han forholder seg til «de små folkene» som jobber for han.

Dårlige forhold og svart betaling: Husholderske saksøker Neymar
Neymar har blitt saksøkt av sin tidligere husholderske, som anklager brasilianeren for mangel på lønn, dårlige forhold og de pengene hun har fått er svart betaling. – Det fra en kar som tjener omtrent en halv milliard i året.

I nesten to år har en brasiliansk kvinne ansatt for å passe Neymars hus i Paris.

Le Parisien melder i dag at den 35 år gamle kvinnen har valgt å saksøke Neymar for brudd på arbeidsreglementet.

Nærmere bestemt krever husholdersken 368.000 euro i erstatning fra Neymar. «Neymar utnyttet vår klients prekære situasjon til å pålegge henne uverdige arbeidsforhold i strid med arbeidslovens elementære regler» sier kvinnens advokater, Caroline Toby og Vincent Champetier, til Le Parisien.

Les: Få en uforglemmelig opplevelse på FC Barcelona-kamper


For å løse saken har advokatene sendt et brev til Neymar, men den 31 år gamle brasilianeren har ikke svart, derfor er han nå stevnet for arbeidsretten i Saint-Germain-en-Laye

Tvunget kort før fødsel
I tillegg til å betale husholdersken ulovlig, er Neymar også tiltalt for å ha tvunget den 35 år gamle kvinnen til å melde seg på jobb inntil 15 dager før fødselen av hennes fjerde barn.

Videre hevdes det at den tidligere PSG-stjernen fullstendig kuttet kontakten med henne når fødselen var over.

Neymar spiller nå saudiarabiske klubben Al Hilal.

LES OGSÅ: Har fulgt Erling Haalands fotspor, men gjorde kanskje karrierens største tabbe