Ting så meget lovende ut for Mads Østberg etter han fikk plass på Citroën sitt lag og med det kjøre i toppklassen i Rally-VM neste år. – Men så mistet laget sin hovedsponsor.

Det har gått kort tid fra han fikk den nedslående nyheten fra teamsjef Pierre Budar til han bekrefter følgende over Parc Fermé:

«Jeg har mistet jobben i Citroën. Jeg vet ikke hva jeg skal si».

Les: Hvorfor la Zinedine Zidane ut et bilde med Lionel Messi?

En nedbrutt og trist Mads Østberg som innser at hans beste sjanse til å kjøre i toppklassen i Rally-VM neste år forsvant parallelt med nyheten om at Citroën mister hovedsponsor Abu Dhabi for 2019.

Håpet var at Citroën likevel skulle finne plass i budsjettet til å kjøre tre biler, slik at han kunne få løp sammen med Sebastien Ogier og Esapekka Lappi som en helt ny førerduo for det franske teamet.

Det som skjer nå for Østberg er at nå må han betale for alt selv, skal han fortsette rallykarrieren må han trolig gå ned en klasse.

 

«Dette er vel det største slaget i trynet jeg har fått noen gang i karrieren. Jeg må bare bruke kvelden på å få summet meg. Men jeg går ikke i kjelleren, og har både plan B, C og kanskje D for neste år. Men jeg er 95 prosent sikker på at det ikke blir noe WRC»  sier 31-åringen til TV2.