Nå starter Barcelona på det store kuttet

Setién har mer enn nok å tenke på under masken. (foto: barcelona, twitter)

Selv om Barcelona har hatt noen høyprofilerte bomkjøp de siste sesongene, er det ikke tvil om at La Liga-giganten har en ekstrem teft på å finne frem til de neste superstjernene. Klubben har et nettverk av speidere som konstant er på utkikk på verdens små og store fotballarenaer, men nå kommer noe som kan endre på dette.

Når avdelingen med speidere/rekrutterere teller 40 ansatte, skjønner vi også hvorfor Barcelona har vært på riktig sted til riktig tid gjentatte ganger. Det er ESPNs kilde som hevder at denne avdelingen nå skal halveres til 15-20 ansatte.

Har Barcelona mistet troen på strategien om tilstedeværelse i de viktigste fotball-landene? Nope.

Ifølge ESPNs kilde er dette rett og slett en nødvendig omstrukturering (les: slankeprosess) for å tilpasse seg hverdagen med og etter viruset.

Les: Planlegger å skaffe seg 5 Barcelona-spillere

Visepresident Jordi Cardoner har tidligere uttalt at viruskaoset har redusert inntektene med rundt 1,5 milliarder kroner, noe som selvfølgelig ikke løses med å kvitte seg med noen speidere. Selv om spillerne allerede har akseptert 70 % lønnskutt, kommer Ifølge ESPN klubben til å måtte ta en ny forhandlingsrunde før neste sesong for å kutte budsjettet med mer enn 2 milliarder kroner.

Det er unødvendig å si at det er knyttet stor spenning rundt det kommende overgangsvinduet om hvilke krisetiltak Barcelona tvinges til å foreta seg med den eksisterende troppen.

Les på Popidol: Akkurat nå trenger vi litt Bon Jovi

Men det begynner altså med speiderne. Kanskje på tide å kalle inn Arnold igjen…?

Les: Everton må igjen klare seg uten Jean-Phillippe Gbamin

Forrige artikkelChelsea i samtaler med Corona
Neste artikkelOverraskende Alexis Sanchez nyhet
DEL