Nå skjønner vi hvorfor Mohamed Salah stortrives i Liverpool

Har det bra i småbyen Liverpool. (foto: liverpool, twitter)

Som fotballkommentator kan nå Jose Mouriho forsvare seg mot all kritikken han har samlet opp i England. Først ute er å endre inntrykket av at han var manageren som solgte Salah fra Chelsea.

Chelsea kjøpte det som nå er en av verdens beste spillere fra Basel i 2013. 10 Premier League-kamper under manager Jose Mourinho senere var han borte.

-Folk prøver å si at det er jeg som er manageren som solgte Salah. Jeg er han som kjøpte Salah. Da vi spilte mot Basel i Champions League var Salah en gutt i Basel. Jeg ble imponert av denne gutten og presset Chelsea til å kjøpe ham, sier Mourinho ifølge Evening Standard.

Lost boy.

Les: Solskjær: «Sanchez har vært fantastisk!»

Så hva skjedde underveis?

-Han var en lost kid in London, a lost kid in a new world. Vi ønsket å jobbe med ham for at han skulle bli bedre, mens han ønsket å spille uten ventetid. Etter at han ble sendt til Fiorentina på utlån, bestemte klubben å selge Salah, ikke meg. Han var en gutt som ønsket å spille hver uke og jeg kunne ikke tilby ham dette, avslutter Mourinho.

Lost and Found.

Nå er Salah blitt stor gutt og har flyttet til en mindre by enn London.

Vi er ikke helt overbevist om at en Jürgen Klopp ikke hadde spilt kortene anderledes enn Mourinho hvis han hadde møtt Mohamed Salah som ung og ambisiøs. Eller Romelu Lukaku. Eller Kevin de Bruyne…

Les: Liverpool jakter lagkompisen til Christian Pulisic