Terje Svendsen Maren Mjelde 04092018 Norge - Nederland VM-kvalifisering Intility Arena GRUNN TIL Å SMILE: Landslagskaptein Maren Mjelde og fotballpresident Terje Svendsen har grunn til å være fornøyd både sportslig og økonomisk. | Foto: NTB Scanpix

Fotballpresident Terje Svendsen er svært tilfreds med at FIFA har lyttet til signalene fra Norge og Norden.

FIFA øker premieutbetalingene betydelig til deltakernasjonene i neste års VM i fotball for kvinner. I tillegg får klubbene økonomisk kompensasjon for spillere de avgir til VM-spill. Det er fortsatt et stor avstand opp til hva gutta får for VM deltagelse.(Fotball VM i sommer i Russland var summen 400 millioner dollar)

Les: FIFA dobler pengepremiene for kvinnenes fotball-VM

Fotballpresident Terje Svendsen har sammen med sine nordiske kolleger vært en pådriver for at FIFA nå mer enn dobler utbetalingene.

I potten for neste Fotball VM for kvinner ligger det nå 30 millioner dollar.

Les: Ny brasilianer på blokka hos Manchester United

– Dette er både gledelig og på høy tid. Vi mener fortsatt det bør være rom for ytterligere økning, men dette er et godt skritt i riktig retning. FIFAs beslutning sier mye om kvinnefotballens økende attraktivitet og anerkjennelse. Den sier også mye om viktigheten av å jobbe sammen for å få til endringer internasjonalt. FIFAs økte økonomiske bidrag kommer både forbund, klubb og spiller til gode, sier fotballpresident Terje Svendsen.

Norges Fotballforbund får minimum 10 millioner kroner for å delta i VM-sluttspillet. Utbetalingen øker betydelig ved gode sportslige resultater. Skulle Norge vinne VM, blir utbetalingen på 38 millioner kroner. Norges Fotballforbund har gjennom forhandlinger med NISO landet en avtale som gir landslagsspillerne 25 prosent av bonusutbetalingen fra FIFA. Det betyr i snitt minimum 100 000 kroner per spiller. Dersom Norge vinner VM, øker beløpet til 350 000 kroner.