Sander Svendsen ble endelig Brann spiller Foto: Molde-FK

Torsdag kom meldingen fra FIFA. Overgangspapirene for låneavtalen med Sander Svendsen (23) er nå godkjent, to dager på overtid.

Brann og danske Odense begynte å diskutere overgangen sent mandag kveld, like før overgangsfristen gikk ut ved midnatt. Begge klubbene leverte papirene fra seg til sine respektive fotballforbund før fristen gikk ut ved midnatt, men der stoppet det opp.

Det opplyser klubben på sitt nettsted torsdag.

– Det har vært noen merkelige dager med mye frem og tilbake. Det er deilig å endelig ha fått en avklaring og at alt har gått gjennom. Jeg er nå Brann-spiller og gleder meg til å komme i gang, sier Svendsen til brann.no.

LES: Detaljene rundt Birk og Kitolano overgangen

Det var da klubben tok telefonen til Norges fotballforbund, for å høre om det fantes en utvei for spillerens overgang til Brann. Det viste seg at FIFA ble koblet inn i overgangskaoset som oppsto i Bergen.

– Det var ekstremt hektisk på slutten der. Jeg spurtet rundt på Stadion mellom kontoret mitt og kopimaskinen, men vi leverte alt i tide. Dette er en internasjonal overgang og da må papirene også inn i systemet til FIFA, sier sportssjef i Brann, Rune Soltvedt.

Torsdag kom svaret fra FIFA: Sander Svendsen kan dra på lån til Brann ut sesongen.


Før han kan begynne å trene og spille kamper for klubben, så må han i en karantene på 10 dager som følge av Covid-19. Sander Svendsen kommer til Brann fra danske Odense, og har tidligere spilt for Molde, Hammarby i Sverige og Odd.  han kan spille på flere posisjoner fremover i banen.