Det blir vesentlig vanskeligere for små land som Norge og Danmark å få lag med i Champions League. Bare 6 lag kommer til gruppespillet fra kvalifiseringsspill, mens flere lag kommer direkte fra de ulike nasjonale ligaene. 

UEFA har nå bestemt at tittelforsvarer, vinneren av europaligaen, samt 26 lag vil bli direktekvalifisert til gruppespillet.

De fire øverste lagene fra England (Premier League), Tyskland (Bundesliga), Spania(La Liga) og Italia (Serie A), mens den franske serien kun får 2 lag til direkte kvalifisering.

Det franske fotballforbundet har kjempet med nebb og klør om å bli likestilt med de fire andre store, men har ikke fått gjennomslag. – Frankrike likestilles med Russland som også får to lag.

Serievinnerne i Portugal, Ukraina, Belgia og Tyrkia kvalifiseres.

Som en særregel:  Dersom vinneren av mesterligaen kvalifiserer seg til turneringen via seriespill tilfaller den ekstra plassen til Tsjekkia. Skulle vinneren av europaligaen kvalifisere seg til mesterligaen vil den ekstra plassen gå til en tredje klubb fra Frankrike.

Inntil nå var 22 av de 32 i Champions League direkte kvalifisert, nå med bare 6 plasser å kjempe om for oss blir det knalltøft. – Det blir lenge til neste gang vi får et norsk lag i gruppespillet.

Tider for kampstart kan nå variere mer:  Det vil ikke lengre bli spilt kamper klokken 20.45, men klokken 18.55 og 21.00.

Vi er ikke direkte kvalifisert til europaligaen heller: 
Til europaligaen vil 17 lag nå være direktekvalifisert. Det gjelder to lag fra Spania, Tyskland, England, Italia og Frankrike, samt ett lag fra Russland, Portugal, Ukraina, Belgia, Tyrkia, Tsjekkia og Sveits.

FC København trener Ståle Solbakken innser det blir enda vanskeligere å så Champions League og er ikke glad for avgjørelsen som UEFA nå har gjort.

Ovenfor VG forklarer han hvorfor:

«Forskjellen mellom de beste og nest beste blir bare større og større, og man må passe på at konkurransen fortsatt er der for de mindre nasjonene. Vi er jo ikke glade for dette, vi som er outsidere. Det er ikke gøy å vite at absolutt alt allerede skal klaffe for at vi skal lykkes, mens nåløyet bare blir mindre og mindre.

Jeg tror det er farlig å gjøre veien lengre for de små nasjonene, slik at det bare blir for eliten. Men det er den veien det peker, og det er dit det har gått hele veien.»

 

Tipper du? Øk gevinstene med oddstips fra Oddsen.nu!