Storebror Rasmus Højlund forlot FC København for den østeriske storklubben Sturm Graz for to år siden og via Atalanta landet i Manchester United i fjor sommer på en overgang verdt 73,9 millioner euro.- Nå følger den 19 år gamle lillesbroren Oscar Højlund sin to år eldre bror ut i den store verden, men han har en annen rute.

Oscar Højlund forlater FC København for Eintracht Frankfurt og har signert en kontrakt til 2029.

Les: «Billig» spiss med 54 Premier League-scoringer kan bli løsningen for Manchester United

Oscar Højlund er utdannet ved FC Københavns ungdomsakademi, og fikk sin profesjonelle debut for de danske rekordmestrene i en alder av 18 år. Midtbanespilleren spilte 23 førstelagskamper for klubben, inkludert to i UEFA Champions League-kvalifiseringen og ytterligere seks i konkurransen forrige sesong, og spilte mot Bayern München, Manchester United og Galatasaray i gruppespillet, og mot Manchester City i 16-delsfinale. Højlund var også en del av Københavns tittelvinnende lag i 2022/23 sesong.

Han har vært kaptein for Danmarks U19 lag november i fjor, og har scoret ett mål på 11 kamper for laget.

Fotball går veldig i familien for 19-åringen, hvis tvilling Emil spiller for København, mens storebroren Rasmus er fast førstelag i Manchester United. Søsknenes foreldre var også profesjonelle fotballspillere.

Oscar Højlund sier til klubbens sider: «Eintracht Frankfurt er en stor klubb som jeg har hørt mye positivt om i Danmark. Jeg er åpenbart klar over UEFA Europa League-suksessen i 2022, blant annet, samt fansens utrolige støtte i Barcelona og Sevilla. Jeg er glad for å være en ørn nå, og jeg ser allerede frem til å oppleve hvordan Eintracht-fansen er for meg selv.»

For to dager siden kunne FC Københavns trener Jacob Neestrup bekrefte at 19-åringen flytter. Og nå er hans neste klubbadresse klar.

Les: Bundesligas nest råeste toppscorer klar for overgang!

Prislappen sies å være rundt 1,5 millioner euro.

I Frankfurt blir han lagkamerat med tidligere Malmö FF-midtbanespiller Hugo Larsson.