Nå blir Erling Braut Haaland anbefalt om å bli i RB Salzburg

Han til venstre gikk først. (foto: salzburg, twitter)

Alf Ingve Berntsen jobbet med Erling Braut Haaland hos Bryne. Nå advarer gamletreneren tenåringen mot å forhaste seg.

Mens fotballverden ser ut til å gå helt av skaftet og linker Haaland til vinterovergang til United, Liverpool, Juventus, Bayern München Napoli, m.fl.,  gir Berntsen et råd til 19-åringen som går i motsatt retning.

Bli i Salzburg!

-De taktiske forutsetningene hos Bayern eller Liverpool vil være på et litt for høyt nivå nå. Han har tross alt bare spilt i Norge og Østerrike så langt. Å gå til Bayern vil være vanskelig for ham nå, fordi han er selvfølgelig langt fra nivået til Robert Lewandowski. Det mange glemmer er at Haaland ikke engang var fast på laget hos RB Salzburg før i august. Selvfølgelig har han skapt en hype med alle scoringene, men det vil sannsynligvis være fornuftig for ham å bli hos Salzburg en sesong til, sier Berntsen ifølge Goal.

Les: Som Rosenborg på testosteron

Og så kommer forklaringen:

-Det viktigste for Erling er å spille jevnt over tid på høyst mulige nivå. Det vil være negativt for ham å ikke spille i en større klubb. Han trenger spilletid på høyeste nivå for å utvikle seg. Å være innbytter i en toppklubb vil hindre utviklingen hans.

Les på Popidol: Vil lage miniserier av «Once Upon a Time in Hollywood» og «Inglourious Basterds»

Klok mann, denne Berntsen. Men klarer Haaland å takke nei til beilerne som representerer enhver fotballspillers guttedrøm? Vi håper pappa har bakkekontakt nok til å guide junior i riktig retning.

Les: Nå viser Solskjær at han mener alvor med Haaland