Mourinhos Metode preger fortsatt Martial

471
Alt er mulig i denne drakta, Anthony. (foto: united, twitter)

Anthony Martial ble hentet til fra Monaco til United i 2015. Dette betyr at franskmannen har fått med seg det meste av turbulensen på Old Trafford etter at Sir Alex forlot klubben i øyensynerlig top shape. Og det hjalp ikke da José kom til byen i 2016.

Mourinhos metode bestod stort sett (hvis vi skal tro Martial) av å provosere og vente på at det skal gi resultater – eller å «knekke» spilleren.

Les: Ønsker å låne Salah fra Liverpool noen dager før sesongstart

Her er Martials beskrivelse av skyllebøttene han fikk av Mourinho – i plenum.

-Det er sant at jeg foretrekker å bli fortalt det rett frem, men det er ingen grunn til å få det foran alle de andre spillerne. Selvfølgelig, etter dette vil du bevise treneren at han tar feil, minnes Martial til RMC Sport.

Det oser ikke akkurat av spilleglede, når drivkraften er å vise treneren at f… ta deg, jeg kan.

Les: Glem Liverpool og Nice – rebellen Balotelli har endelig valgt riktig klubb

-Han lot meg ikke spille de første kampene i sesongen (2017/18). Hver eneste gang jeg kom på banen, scoret jeg. Til slutt sa han til meg med et smil: «Der ser du, nå skjønner du hva jeg er ute etter», minnes Martial til RMC Sport.

Som startet i tre av de første elleve Premier League-kamper i denne perioden. Martial avsluttet denne sesongen med totalt 9 scoringer på 30 kamper, ikke akkurat et strålende eksempel på at Mourinhos Metode fungerte.

Den delte Mourinho/Solskjær-sesongen ble det litt bedre, med 10 scoringer på 27 Premier League-kamper.

Nå har Martial våknet litt mer under Solskjærs «vennlige pisk», og står så langt med 8 scoringer på 19 kamper. Vi begynner å ane at Martial kan gjøre godt nytte for seg fremover – hvis han holder seg unna disse skadeavbrekkene.

Mourinhos Metode er definitivt ikke for alle.

Les: Ønsker å låne Salah fra Liverpool noen dager før sesongstart