Følte tilknytningen til Roma - før han fikk sparken. (foto: Roma)

For en supporter hos Real Madrid, Manchester United, City, Barcelona, Juventus, Bayern München eller noen av de andre gigantene, er jobben i deres klubb den største. Å lede Argentinas, Brasils eller Frankrikes landslag er også en massiv oppgave. Det er likevel en jobb som overgår alt. Jobben som engelsk landslagstrener.

Gareth Southgate er inne i sitt 7. år som trener for De Tre Løvene og minnes en samtale han hadde med Jose Mourinho da portugiseren ledet Manchester United.

LES: Tegn Chelsea allerede har funnet Pochettinos erstatter

– Han sa: «Når du er ferdig i den rollen du har nå, kan du gjøre hva som helst». Jeg trodde han hadde rett, og nå som jeg er syv år i jobben vet jeg at det definitivt er sant, forteller Southgate til Sky Sports.

I en prat med Rio Ferdinand på engelskmannens podcast Vibe with five, forteller Jose Mourinho nå han takket nei til «den største jobben» i 2007.

-Jeg kunne ha vært trener for det engelske landslaget. Jeg hadde tilbudet på bordet, forteller Mourinho.

United-legenden Ferdinand, som selv var på det engelske landslaget i den tiden, bryter av og forteller han tror Mourinho kunne ha ledet England til titler. Så hvorfor sa Mourinho som Chelsea-trener nei?

-Jeg har det fortsatt på den måten. Jeg takket nei, fordi jeg alltid har sett landslagsjobb som noe jeg aldri vil nyte, kommer det fra Mourinho. Som for tiden posisjonerer seg for neste stor jobb med Liverpool, Bayern München, Barcelona, Chelsea og Manchester United-jobbene snart, eller trolig snart ledige.

ENGELSKE KLUBBER: Liverpool lot seg ikke lure inn i tidenes budkamp