Morten Olsen tror Bendtner lett vil finne en ny klubb

Morten Olsen

Det er mang en trønder som går rundt og rister på hodet av Rosenborg om dagen, hoderistning som trolig avløses av jubelscener hvis de klarer å slå Brann i morgen i Bergen. 

I tillegg til alt bråket rundt trenerbytte og at «ingenting» stemmer har kritikken mot klubben vært særlig stor over at de lar «de beste» sitte på benken.

Les: Mauricio Pochettino har fått penger, henter Real Madrid stjerne

Det blir ikke vanskelig for Nicklas Bendtner å finne seg en ny arbeidsgiver når Rosenborg lar ham gå i sommer tror tidligere dansk landslagssjef Morten Olsen. – Samtidig tror han lorden teller på knappene om det er noe poeng:

«I den alderen han er i nå, vil det alltid bli stilt spørsmål om hvor han er akkurat nå. Og det har ikke så mye å gjøre med situasjonen i Rosenborg».

Olsen ga Bendtner landslagsdebut i 2006 og hadde spissrebellen under vingene i flere år som Danmark-sjef. Han mener det fortsatt finnes en viss interesse for Bendtner ute i Fotball-Europa.

«Det tror jeg absolutt. Profesjonell fotball handler selvsagt om det sportslige, men også om det økonomiske, om timingen og hvor dyr spilleren er. Det er mange forskjellige komponenter, men jeg tror Nicklas vil være spennende for visse klubber» sier Olsen til det danske nyhetsbyrået Ritzau.

Les: Eirik Horneland prøver å hamre en trekant ned i en sirkel

Torsdag bekreftet Rosenborgs ledelse at Bendtner forsvinner fra Lerkendal i sommerens overgangsvindu.

Legger opp?
Olsen mener at Bendtner er i en alder der han må vurdere hvor mye energi han vil legge i fotballkarrieren videre.

– Jeg tror det handler om spilleren og hvordan situasjonen hans er med tanke på skader og om han har lyst til å fortsette å trene hardt. For det kreves i toppfotballen i disse dager. Du må holde deg i form, sier trenerveteranen.