MLS går motsatt vei av mange andre serier

Top Article ad

Mens det diskuteres i mange ligaer at forskjellen mellom topp og bunn er for stor til at det bevarer spenningen har Amerikanske Major League Soccer (MLS) utvidelsesplaner.

Allerede skiller de seg ut fra det vi er vant til i Europa med at de har sluttspill. Pr i dag er det 24 klubber i MLS og det har vært planer om en utvidelse en god stund med nye klubber som får lisens. David Beckham som klubb Inter Miami er klar for MLS neste sesong.

Les: David Beckham drømmer om å signere Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo

MLS har latt seg inspirere av ishockey, i NHL får ikke spillerne lange pauser mellom slagene og de har sluttspill.

Det er bestemt at MLS skal bevege seg opp mot 30 klubber i løpet av få år.

Les på F7: Tysk studie viser elektriske biler slipper ut mer CO2 enn diesel

MLS-sjef Don Garber sende ut beskjeden om utvidelsen etter styremøte i Los Angeles. Han mener at utvidelser har vært en nøkkelfaktor bak fotballens vekst i Nord-Amerika de siste årene.

«Den profesjonelle fotballen blomstrer på alle nivåer i USA og Canada, og vi mener det er mange markeder og byer landet rundt som kan støtte en vellykket MLS-klubb.»

«Utvidelsen de siste 15 årene har vært en enorm suksess og en drivkraft bak ligaens vekst, og vi er fornøyd med at noen av de største selskapene, som representerer store markeder i Nord-Amerika, sikter offensivt mot nye MLS-klubber»

FC Cincinnati er det siste tilskuddet i ligaen, som i år teller 24 lag. Fra neste år kommer Nashville og David Beckhams klubb Inter Miami inn i MLS, mens Austin FC er med fra 2021.