Mjøndalen sitter fast i paradis

(C) Bilde: MIF: Vegar Hansen

De som følger Mjøndalen fotball tett vet at laget er på treningsleir i Tyrkia, og nå kan de ikke komme hjem igjen. – Årsaken er Coronaviruset hvor Norge er et av de verste landene i verden.

Tyrkia som et ansvarlig land har stengt alle flygninger til Norge og ni andre problemland i en måned. – Pr nå vet ikke Mjøndalen hvordan de skal komme seg hjem.

Les: Paul Pogba kommer med virusråd

Tiltaket gjøres for å begrense spredningen av koronaviruset, opplyser transportminister Mehmet Cahit Turhan fredag kveld.

Forbudet gjelder også Østerrike, Belgia, Danmark, Frankrike, Tyskland, Nederland, Spania og Sverige, men merkelig nok ikke Italia.

Det trer i kraft lørdag klokka 8 og varer i første omgang fram til 17. april.

«Vi følger nøye med. Vi har visst dette et par timer nå, siden nyheten kom her. Vi gjør det vi kan for å finne en løsning. Vi skulle egentlig reise hjem i to oppdelte grupper, men nå er begge flyene innstilt, så vi jobber på spreng for å finne alternativer for kanskje å komme ut av Tyrkia og til et annet land, som gjør at vi kan komme til Norge eller til nærheten av Norge» sier Vegard Hansen til Eurosport.

«Vi jobber i flere kanaler, og avventer situasjonen. Men vi aner ikke hvor lenge vi må bli her».