Martin Ødegaard klartrer

Det har ikke tatt lang tid for Marin Ødegaard å etablere seg som en av de viktigste på Arsenal sitt lag. Han kom på nok lån fra Real Madrid i januar 2021 etter å ha blitt forklart han ikke enda var klar for kongens klubb. En klubb han har hatt kontrakt med siden han dro fra Strømsgodset i i januar 2015.

Arsenal-manager Mikel Arteta mener at Martin Ødegaard har det som trengs for å bli klubbens neste faste kaptein etter å ha rost spillerens holdning og relasjonen med fansen. – I sommer skrev 23 år gamle Ødegaard under permanent avtale i en overgang verdt 30 millioner pund pluss tillegg.

Martin Ødegaard beviser nå jevnlig sin verdi for et Arsenal-lag som blir stadig bedre og mer konsistent etter en forferdelig start på sesongen.

Arsenal har forfremmet Alexandre Lacazette til kaptein etter at Pierre-Emerick Aubameyang ble fratatt armbindet i desember og i januar forlot Emirates til fordel for Camp Nou.

Les: Aubameyang viste han er som skapt for Barcelona

Men Lacazette er også forventet å være på vei ut når kontrakten hans går ut til sommeren, må Arteta utnevne en langsiktig kaptein før heller enn senere.

Med påvirkning fra hans formative år i Barcelona har Arteta installert et kapteinshierarki på Emirates Stadium. Kieran Tierney er nåværende visekaptein, med eks-skipper Granit Xhaka tredje kaptein og Rob Holding den fjerde kaptein i troppen.

Xhaka, som ble fratatt kapteinskapet i 2019, nektet å ta armbåndet da Lacazette ble byttet ut under Arsenals seier over Brentford av respekt for hierarkiet. – Å velge Ødegaard som klubbens neste faste kaptein, potensielt neste sesong, vil bety at den norske unggutten kommer fra ingensteds for å lede hierarkiet.

Han har bare vært i Nord-London i 13 måneder, men er allerede kaptein for Norge og Arteta har til og med snakket med landslagssjef Ståle Solbakken om det.

«Han har absolutt alle egenskapene til å [være Arsenal-kaptein],» sa Arteta.

«Snakker med landslagstreneren hans og hvor høyt de snakker om ham. Han går gjennom korridoren og alle elsker ham. Han er en så hyggelig, ydmyk fyr og leder med slik han er. Det er veldig naturlig for ham, og det vil komme.»

Arsenal-sjefen la til: «Han har en veldig god forbindelse med spillerne og supporterne [siste sesong]. Han ønsket å være en del av prosjektet. Siden den gang har han blitt bedre og bedre, og jeg er ikke overrasket. Måten han lever yrket på, måten han liker å spille fotball på og alt han gjør er å bli bedre. Han vil sannsynligvis ha det mer enn noen andre på den banen, hver eneste dag.»

Les: Forsvinner Kane er det på tide med ny redningsaksjon, Conte